BOS+ werkt samen met wakkere burgers, middenveldorganisaties én bedrijven

businessmandonderdag 31 januari 2019

Tal van studies wijzen uit dat er grote inspanningen nodig zijn voor het behoud, het duurzaam beheer en de uitbreiding van bossen om te komen tot een leefbare wereld voor mens, plant en dier.

Omwille van het brede maatschappelijke belang van bos voert BOS+ haar pleidooi samen met andere geëngageerde maatschappelijke actoren zoals burgerplatformen, middenveldorganisaties én bedrijven.

Van onze overheid eisen we dat er een ambitieus bosbeleid komt, maar we steken ook zelf de handen uit de mouwen om het hoofd te bieden aan de maatschappelijke uitdagingen waar we voor staan.

Samen met wakkere burgers, bezorgde middenveldorganisaties én met bedrijven die werk willen maken van verduurzaming, willen we de noodzakelijke verandering waarmaken op het terrein, ruimte creëren voor nieuwe bossen en groenvoorzieningen die Vlaanderen echt helpen wapenen tegen de klimaatcrisis.

Steeds meer bedrijven hechten belang aan maatschappelijk verantwoord en milieubewust ondernemen. Dit komt zowel tot uiting in het productieproces en de bedrijfscultuur, maar ook in de betrokkenheid van bedrijven bij andere maatschappelijk relevante doelstellingen, zoals het aanplanten van een bos.

Veel bedrijven maken zich ook zorgen over het klimaat. Ze beseffen als geen ander dat we op lange termijn onze welvaart in gevaar brengen en de kosten voor economie en samenleving enorm zijn als we nu niet optreden. 

De afgelopen jaren plantten we bossen aan met meer dan 100 bedrijven. Die bossen staan zowel in Vlaanderen als in de Amazoneregio. Kom hier te weten waar we al samen nieuwe bossen hebben geplant.

In 2018 werkte BOS+ onder andere samen met Duvel, Oxyplast, Cambio, ABVV, Scouts en Gidsen, Ancienne Belgique, KU Leuven, Bionerga, Limburg.net, House Raccoon, Fornalab, etc.

« Terug