Kom als boom naar Brussel en zet een boom op voor het klimaat

VBV_20080316_097.pngwoensdag 28 november 2018 16:43

­čî│In naam van alle bomen­čî│ Duik op zondag 2 december in je verkleedkoffer en kom massaal als boom naar Brussel. Geef zo een stem aan alle bomen tijdens de klimaatmars en eis samen met duizenden anderen een rechtvaardig en ambitieus klimaatbeleid. En alsof dat nog niet genoeg is, krijgt elke klimaatbetoger 1m² bos van BOS+. Impact en resultaat verzekerd!

“Een hele groep mensen verkleed in bomen, een wandelend bos, roepend om een rechtvaardig en ambitieus klimaatbeleid, dat zou de kers op de taart zijn van een nu al geslaagde campagne om zo veel mensen te motiveren om naar Brussel te gaan”, zegt Bart Carlier, communicatiemedewerker bij BOS+.

In naam van alle bomen

De oproep maakt deel uit van de campagne die BOS+ samen met Climate Express en Klimaatcoalitie eerder op poten zetten. Voor elke deelnemers aanwezig in Brussel plant BOS+ namelijk een vierkante meter bos aan, en dat verspreid over Vlaanderen en de tropen. Hier meer info over de klimaatbossen.

Hug me, I am a high tech climate saving machine

Naast de warme oproep om zich te verkleden in bomen, vraagt BOS+ ook aan haar achterban om de mars op te vrolijken met pancarten, spandoeken, plakkaten, bordjes en noem maar op, allen voorzien van een slogan. Hier alvast wat inspiratie:

  • We are nature defending itself;
  • Ik (het bos) mag wortel schieten, onze klimaatministers niet;
  • Zonder bomen kunnen wij het bos niet meer zien;
  • Knuffel mij, ik haal CO2 uit de lucht (voor een boom);
  • Hug me, I am a high tech climate saving machine (ook voor een boom);
  • Meer bomen, minder klimaatministers;
  • Claim the climate, reclaim the trees.

Praktisch

We verzamelen aan Brussel Noord om 12u; het slotspektakel in het Jubelpark duurt tot 17u

Ga op zoek naar de banners van BOS+ en de wandelde bomen en sluit je aan bij de BOS+ delegatie! De BOS+ delegatie zal vanaf 12 uur verzamelen in de Koning Albert II-laan. BOS+ zal in het blok ‘natuur en milieu’ meelopen. Dat is het tweede bolletje (achter de jongeren, zie pijl op de kaart hieronder). 

Meer info: bart.carlier@bosplus.be of 0474 29 75 70

« Terug