Hoe jouw tekening over bos en bomen een echt bos kan redden

45633453_302193793720623_8841682699895701504_o.pngwoensdag 28 november 2018 07:04

De actiegroep Groene Buffer Mechelen Zuid doet een warme oproep aan alle kinderen en hun ouders om een tekening of brief te maken over het belang van bos en natuur. Die komt vervolgens in een tentoonstelling terecht gericht aan de baas van studio 100, Hans Bourlon, die met de bouw van een nieuw waterpretpark een bos in de rand rond Mechelen bedreigt.


Plopsa plant de bouw van het grootste waterpretpark van België met een geschat budget van 40 miljoen euro in de groene buffer rond Mechelen. Daarnaast bouwen ze ook een standaard zwembad voor zwemmers en andere watersporters, gericht op de Mechelse bevolking.

Het terrein waar het waterpretpark zou komen is al zeker meer dan 300 jaar groen, met bos en weilanden. De weilanden werden begraasd door koeien, schapen en pony’s. In het bos leven wilde dieren, waaronder ook reeën, bosuilen en fazanten. Er staan verschillende bomen van meer dan 100 jaar oud.

De stad Mechelen beweert dat 80% van het bos kan behouden blijven, maar dat wordt door de actiegroep Groene Buffer sterk in twijfel getrokken. Er wordt gevreesd dat zowat de helft van de het bos zal worden gesloopt. 

Hey Hans!

In een poging om de aandacht van Hans Bourlon te trekken en alsnog een boskap af te wenden, organiseert de actiegroep een hele speciale tentoonstelling, speciaal voor Hans. Waar en hoe, blijft nog even een verrassing.

Wat wel vaststaat is dat aan alle kinderen gevraagd wordt, in, rond en buiten Mechelen, een tekening, gedicht of brief op A4 formaat te maken met ieders reden waarom Hans het bos moet redden.

Stuur je werk door naar hans@groenebuffer.be.

Je kan dat helemaal anoniem doen als je wil. Je kan ook aan andere mensen vragen of ze iets willen maken voor onze tentoonstelling. Je kan dat ook aan je kinderen en kleinkinderen vragen, of aan je mama, papa, oma of opa. Als je hond kan tekenen, dan mag die ook meedoen!

De facebook pagina van de actiegroep is https://www.facebook.com/Groenebuffer/

De website van de actiegroep is www.groenebuffer.be

« Terug