Steun de pissebedden-determinatiemarathon ten voordele van BOS+ en Natuurpunt

Naamloos-3.pngwoensdag 31 oktober 2018

Spinicornis, de vereniging voor de studie van pissebedden in België, zal maar liefst 24 uur lang (van 21 tot 22 december) pissebedden onder de microscoop bestuderen.

Er zijn nog veel pissebedden uit oude onderzoeken die nooit bekeken werden. En aangezien we nog steeds heel weinig weten over de verspreiding van Belgische pissebedden, zal deze actie een grote hoeveelheid aan nieuwe kennis verzamelen over deze belangrijke diertjes. Je kan deze actie steunen met een gift. Voor elke 10 eurocent zal Spinicornis een pissebed determineren tijdens hun actie.

Pissebedden for life

Iedereen weet min of meer hoe een pissebed er uit ziet, maar nagenoeg niemand weet er effectief ook iets over. Nochtans zien we ze vaak genoeg in onze tuin, kelder of balkon en zijn het de eerste beestjes waarmee kleine kinderen komen aandraven als ze beestjes gaan zoeken. Er gaan veel verhalen de ronde over hoe schadelijk ze wel niet zijn, maar niets is minder waar. Pissebedden zijn zelfs heel nuttig omdat ze dode bladeren en andere plantendelen eten en zo een cruciale rol vervullen in de voedselkringloop.

Laatste toevluchtsoord van de pissebed: oude bossen

Aan dat gebrek aan kennis wil Spinicornis, de Belgische pissebeddenwerkgroep, verandering brengen. Omdat er nog steeds veel te weinig bekend is over de Belgische pissebedden, organiseren we met Spinicornis een ware pissebedden-determinatiemarathon. 24 uur lang zullen ze zich opsluiten en zoveel mogelijk pissebeddenstalen uit oude collecties determineren. Hiermee hopen ze een heleboel nieuwe verspreidingsgegevens over Belgische pissebedden te verzamelen.

Spinicornis heeft BOS+ en Natuurpunt gekoezen als goede doelen omdat voor verschillende pissebeddensoorten oude bossen vaak hun laatste toevluchtsoorden zijn. 

Doneren kan via het rekeningnummer (BE02 9733 5441 9240) of cash. Je krijgt dan meteen ook een officiële Pissebedden For Life sticker :)

« Terug