Canadese regering investeert miljoenen in opleiding van kinderen tot milieubeschermers

Vilda_102789_Vogels_kijken_in_Broek_De_Naeyer_Jeroen_Mentens_800_px_41654.jpgdinsdag 30 oktober 2018

foto (Vilda/Jeroen Mentens)

Canada beschermt voortaan zijn natuurlijk erfgoed, fauna en biodiversiteit onder meer door de volgende generaties (lees: kinderen en jongvolwassenen) in heel het land op te leiden tot milieustewards en te betrekken bij de bescherming van bedreigde soorten.

Op 5 oktober heeft de Canadese minister van Milieu en Klimaatverandering, Catherine McKenna, aangekondigd dat de regering van Canada in drie jaar tijd 2.25 miljoen dollar zal investeren in het programma ‘Engaging Canadian Kids in Wildlife Conservation’ ofwel het programma dat kinderen zal betrekken bij de bescherming van wilde dieren en planten. Het initiatief moet Canadese kinderen inspireren en in staat stellen om een actieve rol te spelen in de bescherming van bedreigde diersoorten en hun leefomgeving.

De kracht van collectieve actie

Deze investering zal twee organisaties ondersteunen: de Toronto and Region Conservation Authority en de Earth Rangers Foundation. Beide organisaties zullen kinderen in het hele land opleiden tot beschermers van de Canadese natuur tegen bedreigingen zoals de klimaatverandering.

Darryl Gray, directeur bij Toronto en de Region Conservation Authority, is zeer verheugd en zegt dat dit initiatief een voorbeeld is van de kracht van collectieve actie voor natuurbeschermingsinitiatieven op nationale schaal. “De deelname van partners in heel Canada zal niet alleen de impact op nationaal niveau vergroten, maar ook de lokale connecties versterken, waardoor de impact van dit initiatief op lange termijn wordt verzekerd.”

Een gezonde en welvarende toekomst

Deze serieuze investering in kinderen en kleinkinderen zal Canada helpen om zijn 2020 biodiversiteitsdoelen te bereiken. Een van de doelen is namelijk om meer Canadezen in de natuur te krijgen en deel te nemen aan activiteiten voor biodiversiteitsbehoud.  

De maatregel moet de regering van Canada helpen bij de uitvoering van haar plan om het milieu te beschermen, de economie te laten groeien én om te zorgen voor een gezonde en welvarende toekomst voor hun kinderen en kleinkinderen.

 

Wil je meer te weten komen over het belang van buiten spelen, natuur, bos en gezondheid? Schrijf je dan hier in op een nieuwsbrief van BOS+. Thema van deze maand: bos en gezondheid.

Meer weten over dit thema

« Terug