Zoeken jullie mee? - Schatkist van de Natuur 2018-2019

schatkistmaandag 10 september 2018 11:36

Een nieuw schooljaar, nieuwe uitdagingen! En wat dacht je dan van het project  ‘de Schatkist van de Natuur’? Biodiversiteit is makkelijker te begrijpen dan ooit! De hele lagere school kan opnieuw deelnemen aan dit natuur-educatief traject.

Voor elk leerjaar is er een fiche met twee planten en vier bijhorende dieren. Vinden jullie deze terug rond de school? Vul ze dan aan op een heuse schatkaart! Natuurlijk kan deze zo ver uitgebreid worden als jullie willen!

De natuur observeren is leuk, maar deze een handje helpen zo mogelijk nog leuker! In het voorjaar steken jullie de handen uit de mouwen. De klassen van vorig jaar deden alvast heel leuke dingen. Bekijk hun verhalen hier.

We zijn op zoek naar gemotiveerde klassen die samen met ons de natuur willen ontdekken. Laat iets weten via tine.dekezel@bosplus en ontvang zo een registratieformulier. Inschrijven kan tot en met september.

De schatkist van de natuur is een internationaal project (The Great Plant Hunt) van The Foundation for Environmental Education (FEE). Fee is een niet-gouvernementele, non-profit organisatie die duurzame ontwikkeling promoot via milieu-educatie.

Het project wordt mogelijk gemaakt dankzij ondersteuning van het Toyota Fund for Europe. Dit fonds ondersteunt acties die werken aan een positieve verandering en aan bewustmaking rond milieu thema’s.

« Terug