7 oktober- Bezoek bosreservaten Lanklaarderbos en Dilserbos

promobezoekbosreservaten2.JPGwoensdag 20 juni 2018

De bosreservaten in Vlaanderen bedekken meer dan 3000 hectare. Als je interesse hebt in spontane dynamieken dan zijn ze deze grotendeels onbeheerde bossen de place to be! Uiteraard leveren deze bossen ook pareltjes op waar heel wat moois valt te ontdekken: Europese topnatuur in Vlaanderen!

Ieder jaar probeert BOS+ er eentje te bezoeken. Dit jaar zijn Lanklaarderbos (90 hectare) en Dilserbos (60 hectare) aan de beurt. Beiden liggen op de rand van het Kempisch plateau in het enige Nationaal park dat België rijk is, dat van de Hoge Kempen. Dé expert op vlak van bosreservaten, Kris Vandekerkhove van het Instituut voor Bos- en Natuuronderzoek (INBO) zal ons meenemen naar oude beukenbestanden, gemengde bossen met wintereiken, berken en dennen maar ook een oud kasteelpark, stukken heide en een oude proefaanplant met Amerikaanse eik liggen in de reservaten. Uiteraard is aangepast schoeisel aan te raden.

We spreken op zondag 7 oktober af om 14u in Dilsen-Stokkem op de Hoeveweg ter hoogte van “Chateau de Litzberg”, daar kan geparkeerd worden langs de weg. Rond 17u zijn we daar terug.

Inschrijven is gratis maar verplicht en kan hieronder. Meer info kan je krijgen bij Sander.Vandaele@bosplus.be / 09/264.90.55.

Inschrijven

« Terug