Film in de Gentbrugse Meersen

nousresteronssurterre_klein.jpgdinsdag 20 maart 2018 12:20

Op 30 maart vertonen we een prachtdocumentaire in de Gentbrugse Meersen. 't Is gratis en er zijn warme drankjes, rep u er heen!

In het kader van Belmundo organiseren BOS+ en GONZ op vrijdag 30 maart een Film in het Bos-voorstelling in de Gentbrugse Meersen. Je kan er gratis de visuele tour de force 'Nous Resterons sur Terre' gaan bekijken.

‘Nous Resterons sur terre’ onderzoekt de staat waarin onze planeet verkeert. Hiervoor worden haar schoonheden maar ook haar duistere kanten en tegenstellingen op een overweldigende manier in beeld gebracht. Eén van de centrale figuren in deze documentaire is de inspirerende Wangari Maathai, die in 2004 als eerste vrouw de Nobelprijs voor de vrede won voor haar bijdrage aan duurzame ontwikkeling, democratie en vrede.Afspraak: Gentbrugse Meersen, op het grasveld naast de volkstuintjes / Boswachterstraat | Kom bij voorkeur met de fiets of te voet | 19.30u Deuren open | 20.30u Filmvertoning

De film is Frans/Engels/Russisch gesproken met Engelse ondertitels.


De Oxfam-wereldwinkel van Gentbrugge zal aanwezig zijn met warm appelsap en glühwein.

Opgelet: eind maart kan het nog koud zijn, zeker als je stil zit! Draag warme kledij en neem een extra dekentje mee. 

De film is gratis, maar inschrijven is verplicht. Bij regenweer kan het dat de voorstelling afgelast wordt. Je ontvangt dan enkele uren op voorhand een e-mail.

Belmundo is het jaarlijkse activiteitenfestival rond internationale solidariteit in Gent. Voor meer info en een overzicht van alle activiteiten verwijzen we graag door naar de website van Belmundo.

« Terug