Three Billboards Outside Evergem, Oost-Vlaanderen

Three_billboards_outside_Evergem.jpgdinsdag 20 maart 2018 08:54

- Sinds u minister bent, is er meer dan 2000 ha bos vernietigd
- U beloofde een plan voor het bosbehoud
- Waar wacht u op, Joke?

Onze Billboards Outside Evergem hebben één en ander teweeg gebracht. Gezien de ongeziene media-aandacht in de online en geschreven pers en de positieve reacties leek het erop dat onze boodschap breedgedragen en goed begrepen werd. Vlaanderen verdient een bosbeleid, moge dat duidelijk zijn. Maar als je denkt dat deze duidelijke boodschap niet misbegrepen kon worden, dan heb je het bij het verkeerde eind. 

Het was Joke zelf, en haar kabinetsleden, die de boodschap klaarblijkelijk niet helemaal verstonden. Nadat we niet geheel onverwacht via de pers hadden vernomen dat de minister niet wenste te reageren op wat ze "ongenuanceerde demagogie" van BOS+ noemde (https://www.tvoost.be/nieuws/three-billboards-outside-wachtebeke-voor-minister-schauvliege-57223), stelden we een dag na het plaatsen van de borden vast dat er stickers met het raadselachtige opschrift "100 miljoen euro!" op onze borden waren aangebracht. 

Bij die actie werd ook een kabinetsmedewerker van de minister herkend. (We contacteerden de man voor tekst en uitleg, maar ontvingen geen antwoord). Gelukkig was er Het Laatste Nieuws online, waar we konden vernemen dat het effectief om een antwoord door het kabinet ging: "Zoveel investeert Vlaanderen elk jaar in bos en milieu”, aldus het kabinet Schauvliege. Interessant cijfer, maar het geeft natuurlijk helemaal geen antwoord op de - nochtans simpele - vraag waarom er ondanks de beloftes van mevrouw Schauvliege nog steeds zoveel bos verdwijnt...

Geen idee trouwens waar mevrouw Schauvliege dat bedrag haalt en hoe het exact besteed wordt, het is in elk geval niet terug te vinden in de begrotingstabellen van de voorbije jaren. En als het dan toch over de financiën gaat: zien we daar niet andermaal een besparing, deze keer van maar liefst 11% op de Vlaamse begroting voor omgeving, leefmilieu en natuur t.o.v. de begroting van vorig jaar? Misschien moeten we het bij een andere billboardactie maar eens daarover hebben.

Conclusie: we hebben die stickers netjes verwijderd en maakten zo plaats voor een nieuwe stickeractie van het kabinet, in de hoop dat er wel een duidelijk antwoord kwam op de eenvoudige vraag waarom er volgens de officiële cijfers van haar eigen administratie, en ondanks al haar beloftes, sinds het aantreden van de minister meer dan 2.000 ha bos vernietigd is. 

Het is tijd voor een bosbeleid.

 

Getekend,

BOS+

Voor meer beleidsnieuws kan je hier terecht. 

« Terug