De warmste week

MfL_banner.pngdinsdag 07 november 2017 09:16

Zorg jij met jouw Warmste Week actie ook mee voor een gezonder en gelukkiger Vlaanderen? Steun dan BOS+ in de strijd voor meer groen, toegankelijk voor iedereen. En fiets mee met onze sponsortocht.

Meer en meer wetenschappelijk onderzoek toont het belang van bewegen in het groen. Recente publicaties spreken van een boost voor het kortetermijngeheugen en cognitieve vermogens, de herstellende werking van de natuur op onze mentale energie, een significante toename van het creatief probleemoplossend vermogen, een daling van stresshormoon cortisol in het bloed,… 

Het voorbije najaar grepen BOS+ en CM de kans om samen de campagne 30-30 op te zetten en zo een pioniersrol te spelen in het onderzoek naar verbanden tussen gezondheid, natuur en beweging. Nu willen we ook het bos een zetje geven.

Zorg jij met jouw Warmste Week  actie ook mee voor een gezonder en gelukkiger Vlaanderen? Steun dan BOS+ in de strijd voor meer groen, toegankelijk voor iedereen.

Sponsortocht

Spring zaterdag 23 december op je fiets en laat je 30 km lang sponsoren tijdens een groene tocht van Gontrode naar Puyenbroeck. We verzamelen omstreeks 10u op de parking van het Labo voor Bos en Natuur: Geraardsbergsesteenweg 267, 9090 Gontrode.

Wij zorgen voor een bezemwagen, een kom dampende soep bij aankomst en … boomkostuums! Plezier verzekerd en wie weet mogen we onze actie op de radio uit de doeken doen.

Een sponsorformulier vind je hier.

Natuurlijk kan je ook andere sponsoracties organiseren (wafels bakken, een quiz organiseren,…) en meefietsen of ons ter plaatse opwachten. Meer info, inspiratie of hulp nodig? Je kan terecht bij pascal.huybrechs@bosplus.be.

Opgelet: fiets je graag mee, of kom je ons vergezellen in Puyenbroeck? Laat het weten aan Pascal via pascal.huybrechs@bosplus.be.

« Terug