Gratis lezingenavond over de duurzame stad

Affiche Duurzame stad_STUK Leuven.pngdonderdag 26 oktober 2017 09:54

Maandag 30 oktober organiseren Existenz en AFD een lezingenavond over duurzaamheid in design, architectuur en de relatie met het Zuiden. BOS+ stelt er het Maakbaar project voor en gaat in gesprek met DMOA architecten, BUUR en BC architects.

Vier innovatieve en gerenommeerde bureaus geven aan de hand van eigen realisaties en initiatieven het abstracte begrip ‘duurzaamheid’ een lichaam. De ambitie rijkt van DUURZAAM DESIGN tot DUURZAME ARCHITECTUUR en zelfs tot DUURZAME SOCIALE IMPACT IN ONTWIKKELINGSLANDEN. In een aansluitend panelgesprek worden raakvlakken gezocht tussen deze verschillende schalen en verborgen potentiëlen blootgelegd.

  • MAAKBAAR [Thibaut Joris] is een initiatief van BOS+ dat zich inzet in het activeren van sociaal, economisch en ecologisch design. Ze dagen ontwerpers en ondernemers, studenten en professionals uit duurzame oplossingen te vinden op relevante ontwerpproblemen.
  • DMOA architecten [Benjamin Denef] engageert zich in de zoektocht naar kwalitatieve architectuur. Het ontbreken van beoogde middelen in de toolbox, schrikt hen niet af op vaak ambachtelijke wijze zelf te innoveren.
  • BUUR [Miechel De Paep] is niet enkel in het Leuvense maar over heel Vlaanderen een gevestigde waarde in duurzame stedenbouwkundige ontwikkeling. Zowel steden als particulieren doen gretig beroep op hun expertise en innovatie. 
  • BC architects & studies [Ken De Cooman] is een in Brussel gevestigd bureau wiens internationale succes terug gespoord kan worden naar experimentele en innovatieve projecten in ontwikkelingslanden. Door een grote betrokkenheid in het sociale en economische bouwproces, creëerden ze een vruchtbare wisselwerking tussen het Noorden en het Zuiden.

Prijs: GRATIS 
Locatie: Verbeeckzaal STUK

www.existenz.be
www.academicsfordevelopment.be

« Terug