Op zoek naar Schattenjagers

vuurwants.pngwoensdag 13 september 2017 15:57

Bi-o-di-ver-si-teit: een moeilijk concept voor kinderen? Niet met de schatkist van de natuur! Aan de hand van planten- en dierenfiches verzamelen we samen met hen heel wat schatten.

Vanaf dit schooljaar kan de hele lagere school deelnemen! Voor elk leerjaar zijn er fiches van twee planten en vier bijhorende dieren. Iedereen is natuurlijk vrij om extra fiches te maken, en z’n eigen schatkist verder op te vullen.
En bij een schat hoort natuurlijk… een schatkaart! Trek er op uit en duid op je kaart aan wie waar te vinden valt. Habitatmapping was nog nooit zo kindvriendelijk.

En natuurlijk steken we ook de handen uit de mouwen. Samen helpen we de natuur op en rond de school een handje. Op zoek naar meer info over dit geweldige project? Dan kan je hier terecht! Drie getuigenissen van vorig jaar bekijk je hier.

We zijn op zoek naar gemotiveerde klassen die samen met ons de natuur willen ontdekken. Laat iets weten aan educatie@bosplus.be en ontvang zo een registratieformulier. Inschrijven kan tot en met september.

De schatkist van de natuur is een internationaal project (The Great Plant Hunt) van The Foundation for Environmental Education (FEE). Fee is een niet-gouvernementele, non-profit organisatie die duurzame ontwikkeling promoot via milieu-educatie.

Het project wordt mogelijk gemaakt dankzij ondersteuning van het Toyota Fund for Europe. Dit fonds ondersteunt acties die werken aan een positieve verandering en aan bewustmaking rond milieu thema’s.

« Terug