Beeldverslag | 5 ha nieuw nevelwoud dankzij Treecological

ECU_TREECOLOGICAL_BANNER.pngdonderdag 06 juli 2017 01:46

Dankzij de compensatie van vlieg- en autoverkeer door bewuste reizigers kunnen we in Noord-Ecuador 5 ha bos aanplanten, ofwel 5.000 boompjes. Hierbij alvast een beeldverslag van de eerste aanplantingen.

Dankzij de vele bewuste reizigers die de uitstoot van hun vlieg- of autoverkeer compenseerden met Treecological kunnen we een aardige oppervlakte bos aanplanten in Noord-Ecuador. De aanplantingen van 5.000 bomen zijn gestart begin juni, daarom alvast een beeldverslag.

        

De plantjes werden zorgvuldig opgekweekt in een boomkwekerij en zijn klaar om in de volle grond aangeplant te worden. Er worden 18 verschillende inheemse soorten aangeplant, waaronder ook houtsoorten (laurel, cedro) en soorten die vruchten opleveren (guaba en guayaba). 

 

De arbeiders wordt uitgelegd hoe ze de aanplantingen moeten uitvoeren.

Eénmaal de boompjes in de grond zitten, is het werk nog niet voorbij. Gedurende vier jaar zal de aanplant ook intensief opgevolgd en vrijgehouden worden, een sleutel tot succes in een regio waar enkele agressieve grassoorten de kleine boompjes vaak “verstikken”.

Meestal mag je ook een natuurlijke uitval van 25% van de boompjes verwachten. Die worden dan vervangen door nieuwe, gezonde exemplaren. Bovendien zal in 2021 het gebied nog eens verrijkt worden met 10% nieuwe planten.

Het gebied waar geplant wordt ligt in de gemeente Pueblo Nuevo en is in privé-eigendom van señor José Antonio Salinas. Met hem werd een overeenkomst afgesloten die garandeert dat het bos behouden blijft.

De aanplant gebeurt in samenwerking met onze lokale partner, Mindo Cloudforest Foundation, en maakt deel uit van ruimer project, Bosque protector San Francisco, dat als doel heeft om het bestaande bos in deze biodiverse regio beter te verbinden.

Compenseer ook je vlieg- en autoverkeer

« Terug