De gemeente van PALTAS ontvangt een “groene premie” van 225.000$

GAD_Paltas.pngdinsdag 04 juli 2017 16:47

Dankzij het project "Herbebossing in Paltas" door BOS+ in samenwerking met Naturaleza y Cultura Internacional is de gemeente Paltas in aanmerking gekomen voor de Groene Premie ter waarde van 225.000$. Dat bedrag zal worden ingezet in een beter beheer van het Reservaat Pisaca in Paltas.

Sinds 2014 zet BOS+ samen met de lokale partner Naturaleza y Cultura Internacional (NCI)  in op het project “Herbebossing in Paltas” in het Zuiden van Ecuador. Met dit project willen we de watervoorziening in de regio verzekeren, zowel voor drinkwater als voor irrigatie. Dit doen we door gebieden die zijn gedegradeerd door ontbossing en overbegrazing te herbebossen en antieke wateropvangsystemen te herstellen.

De gemeente Paltas is een actieve partner en vertegenwoordigde het project binnen de voorstellen voor de Groene Premie. De Groene Premie is een initiatief dat sinds 2012 is opgezet door de Ontwikkelingsbank van Ecuador (Banco de Desarrollo del Ecuador) om goede praktijken rond milieubehoud vanuit de gemeenten te herkennen en verder te verspreiden. Dit jaar was er een fonds van 1.5 miljoen dollar beschikbaar, te verdelen over 9 projecten. Binnen 3 groepen van projecten werden er altijd 3 winnaars geselecteerd.

De gemeente Paltas werd als eerste winnaar gekozen binnen de tweede groep en ontvangt daarom een Groene Premie van 225.000$. Deze premie is vooral te danken aan de inzet van het project rond het beheer en de heropwaardering van het Reservaat Pisaca, mede gefinancierd door fondsen vanuit BOS+. Samen met de partners van BOS+ (Naturaleza y Cultura Internacional en ASOAGROPISA) zal de gemeente PALTAS een plan opmaken voor de besteding van deze extra middelen. Op die manier kan het beheer van het Reservaat Pisaca in Paltas nog verbeterd worden.

Steun onze werking in het Zuiden

Meer info:

« Terug