Geslaagd Schattenjaar

schatkaart_bever.pngvrijdag 23 juni 2017 16:45

Met het project de Schatkist van de Natuur motiveren en ondersteunen we klassen om de natuur op en rondom de school te ontdekken én een handje te helpen. Nu de laatste junidagen zijn ingezet, blikken we graag terug op een geslaagd schattenjager-jaar.

Ook tijdens het schooljaar 2016-2017 verzamelden er heel wat leerlingen ‘schatten’ tijdens hun zoektocht rond het schooldomein. Ze komen er meer over te weten aan de hand van planten- en dierenfiches en maken –uiteraard- ook een heuse schatkaart.

Op zoek gaan naar pareltjes van de natuur is één ding, maar we willen de planten en dieren rondom ons ook graag een handje helpen. Dus steken de leerlingen de handen uit de mouwen. Het voorbije schooljaar werden er bloemenweides gezaaid, moestuinen aangelegd, compostbakken gebouwd, zwerfvuil opgeruimd, …

Benieuwd naar enkele van deze verhalen? Je kan terecht op de exposure site van The Great Plant Hunt Belgium.

De schatkist van de natuur is een internationaal project (The Great Plant Hunt) van The Foundation for Environmental Education (FEE). Fee is een niet-gouvernementele, non-profit organisatie die duurzame ontwikkeling promoot via milieu-educatie. Het project wordt mogelijk gemaakt dankzij ondersteuning van het Toyota Fund for Europe. Dit fonds ondersteunt acties die werken aan een positieve verandering en aan bewustmaking rond milieuthema’s.

« Terug