Sporten in het Bos: a Natural fit – Save the Date: 22/06

WvhB2017_logo_banner_vk.jpgdinsdag 25 april 2017 15:40

netwerkdag voor de sport- en natuursector

De natuur beweegt iedereen, daarom kiezen we met de Week van het Bos voor het tweede jaar op rij voor het thema ‘Sport’. Bewegen is immers nog gezonder én plezanter als je dit doet in de natuur.

Toch lijkt het niet altijd eenvoudig om beide sectoren te verzoenen. Tijdens 2016, het eerste 'sportjaar' van de Week van het Bos merkten we dat er in beide sectoren heel wat (vaak onterechte) vooroordelen leven. Daar willen we graag wat aan veranderen. We werken immers samen aan hetzelfde verhaal en kunnen heel wat leren van elkaars expertise. Met een interactief kennisdeelmoment willen we de sport- en natuurwereld samenbrengen en bruggen bouwen tussen beide sectoren.

Interesse voor dit netwerkmoment? Kruis alvast donderdag 22 juni aan in je agenda. Dan verwachten we jou in Sportimonium, op het domein Hofstade (nabij Mechelen).

In de voormiddag staat er educatieve en actieve sportbeleving in de natuur op het programma. Op het domein in Hofstade wachten heel wat uitdagingen. Doe mee en ervaar ter plekke hoe samen wérkt.

In de namiddag krijg je een gevarieerd palet aan inspirerende verhalen uit de praktijk, workshops over toegankelijkheid, infrastructuur, evenementen, … We voorzien ook  voldoende tijd om vragen en oplossingen uit te wisselen.

Een gedetailleerd programma en de mogelijkheid tot inschrijven volgen in mei.

 

Deze netwerkdag komt tot stand dankzij het Agentschap voor Natuur en Bos, met de medewerking van BOS+, Sport Vlaanderen, Sportimonium en ISB.

« Terug

Archief > 2017 > april