Mail eens een boom

iStock_000006592298Large.jpgzondag 23 april 2017 14:11

In Melbourne (Australië) kan je iedere boom in de stad mailen over waarom je hen belangrijk vindt, over hun beheer, of gewoon met een vraag. En ze antwoorden steeds.

Toen ik een kind was, dacht ik dat je een magische boom ver hiervandaan was.
Nu ben ik volwassen, en ik kijk er steeds naar uit om je te zien na de lastige klim op Hoddle Street.
Je bent een loyale vriend die er altijd op me wacht om hallo te zeggen.

Mail naar een goudiep (Ulmus x hollandica 'Wredei'), boom nr. 1028612.

Dit is één van de duizenden mails die mensen naar één van de 60.000 bomen in Melbourne (Australië) sturen. Inderdaad, iedere boom heeft er een mailadres. Oorspronkelijk was het systeem bedoeld om burgers toe te laten om meldingen te doen over vandalisme, schade of vallende takken, maar al snel werd het ook gebruikt door mensen om hun liefde voor bomen te beschrijven, of om uitleg te vragen over hoe een boom werkt of het beheer van de stadsbomen.

Medewerkers van de stad beantwoorden alle relevante mails. Eén voorbeeldje:

De mail naar Boom nr. 102165

Beste Green Leaf olm, 

Ik hoop dat je graag in Sint Mary's leeft. Meestal vind ik het daar leuk wonen. Binnenkort heb ik examens en ik zou eigenlijk moeten studeren. Jij hebt geluk: jij hebt geen examens omdat je een boom bent. Ik denk niet dat we over veel dingen kunnen praten omdat we niet veel gemeenschappelijk hebben; jij bent een boom enzo. Maar ik ben blij dat we samen kunnen leven.

Groetjes,

F.

Het antwoord van de olm:

Beste F.,

Ik woon graag in Sint Mary's. Ik wens je succesvolle examens. Weet je dat uit onderzoek blijkt dat natuur een positief effect heeft op je leerprestaties? Ik hoop dat ik je kan inspireren tijdens het studeren.

Met vriendelijke groet,

Green Leaf olm, Boom nr. 1022165

Meer info: Urban Forest Visual (City of Melbourne)

Meer lezen:

« Terug

Archief > 2017 > april