Wouter Deprez wint Bosereprijs 2016

wouterdeprez.jpgvrijdag 03 maart 2017 16:42

De Bosereprijs (Veronica montana) is niet alleen een bijzonder fraai en kwetsbaar bosplantje dat je in onze oudste en meest waardevolle bosgebieden aantreft, het is ook de prijs waarmee BOS+ personen of organisaties in de bloemetjes zet die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor het behoud, het duurzaam beheer en de uitbreiding van het bos in Vlaanderen en wereldwijd.

Het is niet verwonderlijk dat voor de Bosereprijs van 2016 Wouter Deprez als laureaat naar voren kwam. Hij beet zich vast in het Essers-dossier en in het Boscompensatiefonds. Door zijn grondige dossierkennis kon hij de halve waarheden en hele onwaarheden die verkondigd werden, zeer scherpzinnig (en in zijn geval ook nog eens op uiterst grappige wijze) doorprikken.

Maar we zijn er nog niet! Mede door de inspanningen van Wouter kondigden bevoegd minister Schauvliege en de Vlaamse Regering vorig jaar een plan van aanpak voor onze bedreigde bossen aan, waarmee ze bijna 12.500 hectare van onze meest waardevolle bossen beter beloofden te beschermen. Het zou een historische beslissing voor de waardevolle maar bedreigde bossen in Vlaanderen zijn, maar opnieuw is men aan het talmen met de definitieve vastlegging.

Met zijn inzet deed Wouter Deprez onderstaande quote van Noam Chomsky alle eer aan.

"Elke dag worden we gebombardeerd met nieuws dat onze manier van denken probeert de beïnvloeden. Het vergt een zeer intensieve oefening om dit alles te filteren, en te weerstaan aan wat men ons vraagt te geloven."

« Terug