Olieontginning in het Amazonewoud: lezing door inheemse leider José Fachín

jose_fachin.jpgdonderdag 09 februari 2017

Van Standing Rock en Keystone XL in de Verenigde Staten tot in het Amazonewoud van Ecuador en Peru: de ontginning van aardolie blijft een omstreden zaak en kan rekenen op hevig verzet van lokale bevolkingsgroepen. JNM, BOS+ en Catapa organiseren een gratis lezing in Gent met inheems leider José Fachín.

Van Standing Rock en Keystone XL in de Verenigde Staten tot diep in het Amazonewoud van Ecuador en Peru: de ontginning van aardolie blijft een omstreden zaak en kan rekenen op hevig verzet van lokale bevolkingsgroepen.
Inheemse leider José Fachín komt getuigen over zijn strijd en de repressie en de intimidatie waar hij mee te maken krijgt. Door zijn deelname in (vreedzame) protestacties in 2008, werd hij gearresteerd door de politie, gefolterd en aangeklaagd voor terrorisme en andere misdaden. Hij heeft maanden in de gevangenis van Iquitos doorgebracht, ver van zijn gemeenschap en zijn kinderen. In 2009 werd er een gunstig vonnis geveld, waarbij de rechter aanstipte dat ‘de criminalisering van inheemse leiders niet gebruikt kan worden voor het oplossen van sociale conflicten.

Op maandag 6 maart om 19u
in het Geuzenhuis - Trapzaal (Kantienberg 9, Gent)

GRATIS, maar bevestig je komst via deze link. De plaatsen zijn beperkt!
Bekijk ook ons Facebook event.

« Terug