Startschot Green Learning Environments

iStock_jongens in de herfst.jpgwoensdag 23 november 2016 14:42

Spelen en leren in het bos en de natuur prikkelt de fantasie, stimuleert de creativiteit en wakkert de ondernemingszin aan. Ook voor het ontwikkelen van sociale en motorische vaardigheden is de natuur een uitgelezen plek om ervaring op te doen. De positieve impact van een groene leeromgeving blijkt extra groot bij kinderen met een mentale beperking of een leerstoornis. Hun kansen in de samenleving nemen daardoor sterk toe.

Deze vaststelling is de basis van ons Green Learning Environments project. Samen met partners uit Slovenië en England zullen we een toolbox ontwikkelen én testen voor leerkrachten en opvoeders. In deze toolbox komen eenvoudig te gebruiken leermiddelen die bos, groen en natuur maximaal benutten als informele en krachtige leeromgeving. Zo investeren we in de toekomstige generatie, en specifiek in de toekomst van jongeren die sneller uit de boot vallen.

Om dat waar te maken zetten we een unieke Europese samenwerking op tussen groene partners en scholen uit de deelnemende landen. In België werkt BOS+ samen met de MPIGO Heemschool uit Neder-over-Heembeek en de BuBaO Sint-Gregorius school uit Gentbrugge.

In een eerste fase verzamelen we goede voorbeelden uit binnen- en buitenland. Heb je zelf ervaring met (of informatie over) leren in het groen samen met kinderen met een beperking? Geef ons een seintje via sien.cromphout@bosplus.be.

Word je graag op de hoogte gehouden van dit sociaal ecologische project? Schrijf je hier in op de (viermaandelijkse) nieuwsbrief. Of hou deze projectpagina in het oog!

« Terug