Opwarmen voor de Week van het Bos

Q15-1532_ANB_WVHB 2016_FB-omslagfoto_01.pngwoensdag 21 september 2016 12:15

Vandaag begint de herfst: hoera, het mooiste bos-seizoen! En dat wil natuurlijk ook zeggen dat het stillaan tijd wordt om op te warmen voor de Week van het Bos.

Want tussen 9 en 16 oktober willen we iedereen het bos in. Die tweede week van oktober is al meer dan dertig jaar dé feestweek van het bos. En ook dit jaar zijn er meer dan honderd activiteiten, verspreid over heel Vlaanderen.

Met het thema ‘Sport’ zetten we in 2016 ons beste beentje voor. Trek het bos in en beleef de natuur in actie. Van sofasurfer tot bosatleet: iedereen kan meedoen. Ontdek hier een activiteit in jouw buurt

Natuurlijk vergeten we ook de leerkrachten niet. Speciaal voor hen is er een uitgebreid educatief pakket boordevol makkelijk te gebruiken fiches en ideeën. Knotsgekke uitdagingen vind je bij de sporttakken van onze Olympische Herfstspelen. Klassen die met minstens vijf van deze sporttakken aan de slag gaan, krijgen de enige echte bosbuff cadeau (zolang de voorraad strekt). Download hier alle tien onze Herfstspelen. Alsof dat nog niet genoeg is, verzamelden we speciaal voor jullie ook 10 kampioenen van het bos in dit educatieve pakket. Ze zijn een kei in het opruimen van afval, blinken uit in samenwerking of zijn eenvoudigweg niet te versmaden. En ze dagen ook je leerlingen uit! Wie durft zich meten met onze kampioenen?

Bij elke school valt in september het Week van het Bos magazine in de bus. Wil je graag meerdere exemplaren van magazine of affiche? Bijbestellen kan via dit formulier!

« Terug