Schattenjagers gezocht

Treasure_Island_Map_(3131609035).jpgwoensdag 24 augustus 2016 11:43

Bi-o-di-ver-si-teit: een moeilijk concept voor kinderen? Niet met de schatkist van de natuur! Aan de hand van planten- en dierenfiches verzamelen we samen met hen heel wat schatten.

We voorzien voor elk leerjaar een fiche voor twee planten en vier bijhorende dieren. Iedereen is natuurlijk vrij om extra fiches te maken, en z’n eigen schatkist verder op te vullen.
En bij een schat hoort natuurlijk… een schatkaart! Trek eropuit en duid op je kaart aan wie waar te vinden valt. Habitatmapping was nog nooit zo kindvriendelijk.

Op zoek naar meer info over dit geweldige project? Dan kan je hier terecht! We zijn op zoek naar gemotiveerde klassen die samen met ons de natuur op en rondom de school willen ontdekken. Laat iets weten aan sien.cromphout@bosplus.be en ontvang zo een registratieformulier. Inschrijven kan tot en met september.

De schatkist van de natuur is een internationaal project (The Great Plant Hunt) van The Foundation for Environmental Education (FEE). Fee is een niet-gouvernementele, non-profit organisatie die duurzame ontwikkeling promoot via milieu-educatie. Het project wordt mogelijk gemaakt dankzij ondersteuning van het Toyota Fund for Europe. Dit fonds ondersteunt acties die werken aan een positieve verandering en aan bewustmaking rond milieuthema’s.

« Terug