Dagen Zonder Vlees is bezig. BOS+ doet alvast mee. Je kan je nog steeds aansluiten bij het BOS+ team.
Natuurkok Barbara Cremers stelde voor ons bosrecepten samen. Het derde: brandnetelpesto.
Bijna komen de eerste frisse brandnetelscheuten boven de grond. Zorg ervoor dat je er als de kippen bij bent om van de lichtgroene topjes deze heerlijke pesto te maken.
Ingrediënten:
- 2 handjes vol brandnetels (liefst enkel de kopjes en niet meer als de plant in het zaad staat)
- 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
- 2 teentjes look
- 100 ml goede olijfolie
- 50 gr zonnebloempitten
Werkwijze:
- Pluk de brandnetels, was de blaadjes goed en doe ze in een blender.
- Voeg de kaas, gesnipperde look en pijnboompitten toe.
- Overgiet met olijfolie en laat de blender z’n werk doen.
Opties:
- Probeer eens een ander soort kaas: ook zachtere varianten zijn lekker in de pesto.
- Ook met nootjes of pitjes kan je variëren: van de klassieke pijnboompitten tot cashew- of walnoten, het kan allemaal.