Gezocht: jongerengroepen die klimaatactie willen ondernemen

olie 2maandag 18 januari 2016 11:30

BOS+, Globelink en StampMedia willen jongeren ondersteunen in hun klimaatacties met het project Olie op het Vuur. We nemen de problematiek van olieontginning in het Amazonegebied en klimaatverandering onder de loep en zetten jongeren aan tot actie. Samen met jongerengroepen doorlopen we een traject van twee tot drie begeleidingen om tot een creatieve en eigenzinnige actie te komen. De jonge verslaggevers van StampMedia schrijven ondertussen een artikelenreeks over jongeren en het klimaat, zodat de stem van jongeren luid en duidelijk weerklinkt. Omdat fossiele brandstoffen zo passé zijn!

Wat hebben we jouw jongerengroep te bieden?

We komen twee keer langs gedurende 2,5 uur om je een spoedcursus te geven in duurzaam actievoeren. We leggen kort en bondig uit wat het probleem is met olieontginning, zeker in kwetsbare regio’s als het Amazonewoud. We gaan op een interactieve manier aan de slag met jullie meningen en reacties en we zetten je op weg om een actie met jouw jongerengroep op te zetten.

Een geslaagde actie is leuk om te doen, heeft uitstraling en geeft goesting om nog meer te doen. Dat willen we met jouw groep bereiken!

Voor wie?

Voor jongeren van 15 tot 24 jaar die zich op een of andere manier verenigen (jeugdbeweging, theatergroep, tekenacademie, wereldwinkeliers, sportvereniging…)

Wanneer?

In de loop van 2016. Wil je meedoen? Contacteer dan Lauren Maes (lauren.maes@bosplus.be of 09/264 90 57).

« Terug