Climate Express: het boek

boek 2.jpgvrijdag 27 november 2015 10:52

Climate Express wou 10.000 Belgen mobiliseren om in Parijs hun stem te laten horen voor een ambitieus klimaatakkoord. De manifestatie gaat niet door, maar dat geeft je de tijd om het boek 'Climate Express · Sporen van verandering' van voorzitster en spoedarts Natalie Eggermont te lezen.

Climate Express wou 10.000 Belgen mobiliseren om in Parijs hun stem te laten horen voor een ambitieus klimaatakkoord. De manifestatie gaat niet door, maar dat geeft je de tijd om het boek 'Climate Express · Sporen van verandering' van voorzitster en spoedarts Natalie Eggermont te lezen (en om mee te lopen in de klimaatmars in Oostende op 6 december natuurlijk).

Tik tak tik tak tik tak: voor het klimaat nadert het uur van de waarheid. Op de internationale klimaattop in Parijs zoeken wereldleiders een oplossing. Zoals ze dat ook al tijdens de vorige top deden. En tijdens die daarvoor. En die dáárvoor. Wist u dat de uitstoot van broeikasgassen sinds het eerste klimaatverdrag met maar liefst veertig procent steeg? De afgrond wenkt, jazeker. Maar de bestuurder weigert halsstarrig zijn voet van het gaspedaal te halen.

Natalie Eggermont is machiniste van Climate Express. Op de cadans van haar klimaattrein vertelt ze waarom de sociale en ecologische crisis hand in hand gaan, waarom we het systeem en niet het klimaat moeten veranderen, wat het belang van massamobilisatie en de opbouw van een sterke burgerbeweging is, en welke sporen van verandering de klimaatbeweging kan bewandelen om ons uit het slop te halen. Hét handboek voor elke klimaatactivist die mee het fossiele systeem wil wegblazen.

Meer weten

« Terug