Week van het Bos | De natuurhelden van Pasar

2735facec1d89ee0a8d2497f18c9f8af_XL.jpgwoensdag 14 oktober 2015 09:46

Is het een vliegtuig, is het een vogel?
Nee, het zijn natuurhelden van Pasar!

Is het een vliegtuig, is het een vogel?
Nee, het zijn natuurhelden!

Van 11 tot 18 oktober is het de Week van het Bos. Naast de natuur zelf staan deze editie ook natuurhelden paraat. De mensen die onze bossen verzorgen, planten en uitbreiden. Gelukkig zijn die overal, en soms zijn ze zelfs héél jong.

Maar bijvoorbeeld kennis met Dora en Irma. Deze jonge natuurhelden zijn lid van de JNM (Jeugdbond voor Natuur en Milieu) en helpen geregeld met beheerwerken in het Duivenbos van Herzele. Alle natuurschatten die ze onderweg tegenkomen krijgen een plaatsje in de boomhut.

Ook Raoul D'Hoossche is een echte natuurheld. Deze voorzitter van de Bosgroep Vlaamse Ardennen en Dender stelt zijn bos open voor het publiek. Nu al kronkelen er volop smalle paadjes door het 4 ha gemengd bos, maar Raoul heeft nog heel wat plannen: een bivakzone, een strooiweide, een inforoute,...

En wat dacht je van een woudnimf? Ze kan niet toveren maar neemt je met plezier mee op culinaire kruidenwandeling, poëziewandeling en bomenwandelingen met mythen en sagen. Hadewijch Verhenne wil wandelaars in contact brengen met oude kennis en verhalen over de natuur.

Hieronder kan je de volledige interviews lezen. Deze verschenen in de oktober editie van het Pasar magazine.

Download bijlagen:

« Terug