Kunstenaars uit drie gewesten op trektocht door het Zoniënwoud

bannertest.pngmaandag 14 september 2015 16:02

Een vierdaagse trektocht te voet door het Zoniënwoud, van Wallonië door Vlaanderen tot in het Brusselse Gewest. Elke dag een muzikale performance met dans in een boom.

Een vierdaagse trektocht te voet door het Zoniënwoud, van Wallonië door Vlaanderen tot in het Brusselse Gewest. Elke dag een muzikale performance met dans in een boom. Dat is in een notendop het project 'Van boom tot boom', van woensdag 16 september tot zaterdag 19 september.

Cie Arbricolage is een jonge compagnie die creaties maakt over diversiteit in bossen en mensen. Met de steun van het Prins Filipsfonds (KBS) creëert Cie Arbricolage van 16 tot 19 september 'Van boom tot boom' een akoestische versie met contrabas van haar voorstelling 'Den boom in!'. Een reizende residentie en ontmoeting van zuid naar noord met een Waalse contrabassiste, een doek, een Vlaamse regisseuse, een boom, een Brusselse cinéast en een Vlaams-Ecuadoriaanse vrouw die den boom in kan.

Met het project 'Van boom tot boom' benadrukt de compagnie het belang van aaneengesloten stukken bos en creaties die grenzen overschrijden. Bossen en de dieren die erin leven kennen immers geen grenzen.

De artiesten repeteren dagelijks tussen 14 en 16 uur en nodigen iedereen uit om een kijkje te komen nemen. Om 18 uur delen ze hun ontdekkingen van de dag met een voorstelling van 20 tot 30 minuten.

Bekijk hier het plannetje van de locaties

woensdag 16 september: Kasteel Solvay (La Hulpe – Wallonië)
donderdag 17 september: Kasteel Groenendaal (Groenendaal – Vlaanderen)
vrijdag 18 september: Kasteel Drei Borren (Oudergem – Brussels Gewest)
zaterdag 19 september: Rood Klooster (Oudergem – Brussels Gewest)

Team

Personage & organisatie: Nina Kerkhove (Vlaanderen-Ecuador)
Contrabas: Justine Louis (Wallonië-Frankrijk)
Regie: Goedele Dauwe (Vlaanderen)
Video & foto: Xavier Moucq (Brussel)

Meer info: https://arbricolage.wordpress.com

« Terug