160 kinderen vieren slotfeest in M

160kinderen.jpgmaandag 29 juni 2015 10:36

Afgelopen donderdag vierden BOS+, MUS-E Belgium en M (Museum Leuven) samen met 164 kinderen en leerkrachten van 3 Vlaams-Brabantse basisscholen het feestelijke slot van het project 'Kleur het bos van je dromen'.

Alle klassen werden dit jaar rondgeleid langs enkele markante kunstwerken in M, werken die te maken hebben met bos, hout of andere bosproducten. Daarna kregen ze op school een kunstenaar op bezoek, door dans, muziek of multimedia gingen kunstenaar en leerlingen samen creatief aan de slag. Ze maakten werken die te maken hadden met hun eigen leefmilieu, maar ook met de natuurlijke omgeving van mensen verder weg, in het Amazonewoud. Rode draad is het belang van bos en hoe alles en iedereen wereldwijd in verbinding staan, met als bindmiddel de kunsten en de kunstzinnige uitdrukkingen van kunstenaars én leerlingen.

Om het traject af te sluiten, brachten we alle klassen samen op het binnenplein van M. Er werd een kortfilm over het project gepresenteerd en tijdens workshops gingen ze opnieuw creatief aan de slag:

Ze knutselden blaaspijpen en pijltjes, nadat ze het verhaal van "de ogen van de jaguar" hadden gehoord.
Ze bouwden samen een groot insectenhotel, naar de noden en de wensen van de insecten uit het Amazonewoud.
Ze beleefden het verhaal van Mascopiro en snuisterden in de boskoffer.
Ze tekenden hun naam in graffiti en gaven een plek aan lianen, slangen, krokodillen en slingerende apen.

De kinderen dronken een heerlijke bosdrank en klonken op 'Kleur het bos van je dromen'. Een geslaagd slotmoment voor een even geslaagd project.

« Terug