RECEPT │ Pastagerecht met brandnetels

brandnetel.jpgdinsdag 31 maart 2015 14:13

Brandnetels in de keuken? Het loont de moeite om de prikreflex te overwinnen en de brandnetel naar hartenlust om te toveren tot heerlijke gerechten.

Brandnetels in de keuken? Het loont de moeite om de prikreflex te overwinnen en de brandnetel naar hartenlust om te toveren tot heerlijke gerechten. De plant heeft een sublieme, milde, kruidige smaak. Bovendien is de brandnetel gemakkelijk verteerbaar, bloedreinigend en waterafdrijvend, versterkend en vitaliserend. Brandnetels zitten immers boordevol vitaminen en mineralen.

Ingrediënten

Voor 4:
2 koppen brandneteltopjes
2 el olijfolie
100 g gerookt spek, in stukjes
350 g pasta (fusilli of pasta naar wens)
30 g parmezaankaas in schilfers
peper en zout
2 el pijnboompitten
room (facultatief)

Bereidingswijze

Was de brandneteltopjes en hak grof. Kook de pasta beetgaar in ruim gezouten water. Laat het spek intussen even aanbakken in wat olie. Voeg de brandnetels bij het spek en laat slinken. Giet de pasta af. Meng de pasta met het spek en de brandnetels. Naar wens kan een geutje room bijgevoegd worden. Breng op smaak met peper en zout. Werk af met parmezaanschilfers en pijnboompitten.

Tips

De brandnetel is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken, maar hij prikt niet als je hem langs onderen benaderd.

Je kan de brandnetel in gerechten gebruiken zoals spinazie. Net als bij spinazie is het wel af te raden een netelgerecht nog eens op te warmen omwille van het nitraatgehalte.

Bron: weekend.knack.be

« Terug