Cinema Belmundo: Chant de la Fleur – EcoMakala

EcoMakala.jpgmaandag 16 maart 2015 13:55

Deze documentaire vertelt over het werk van WWF in een van de meest bio-diverse gebieden ter wereld: het Virunga Nationaal Park (Democratische Republiek Congo). Tussen 2007 en 2014 leidde de samenwerking tussen meer dan vijfduizend lokale boeren tot de aanleg van 6500 hectare bos.

Wanneer? dinsdag 24 maart, 19:30

Locatie: Studio Skoop, Sint-Annaplein 63, Gent

Organisator: Studio Skoop i.s.m. BOS+, WFF en Belmundo

Le Chant de la Fleur

In Ecuador breidt de petroleumindustrie zich steeds verder uit en wordt het regenwoud bedreigd door boskap en vervuiling. Dit stukje regenwoud is al sinds mensengeheugenis het leefgebied van de inheemse Amazonebevolking in Sarayaku.

Geïnspireerd door een eeuwenoud sjamanenlied gaat de stam in de verdediging. Ze gaan een nooit aflatend gevecht aan om te overleven en om hun tradities in stand te houden.

De trailer van deze prachtige docu is hier te zien.

61 min. – 2013 – Ecuador/België
Regie: Jacques Dochamps et José Galingua
Nederlands ondertiteld

EcoMakala: strijden tegen ontbossing in het Virunga Nationaal Park

Deze documentaire vertelt over het werk van WWF in een van de meest bio-diverse gebieden ter wereld: het Virunga Nationaal Park (Democratische Republiek Congo). Tussen 2007 en 2014 leidde de samenwerking tussen meer dan vijfduizend lokale boeren tot de aanleg van 6500 hectare bos. Het hout daarvan kan dienen als duurzaam alternatief voor de makala (houtskool) afkomstig uit het Virunga Nationaal Park. De documentaire belicht de verschillende aspecten van dit uitdagende werk en is een stem van hoop voor de toekomst van het oudste park van Afrika.

26 min. – 2014 – Democratische Republiek Congo
Regie: WFF België

Voorverkoop mogelijk via UITbureau

« Terug