Toekomstboom 2013

maandag 17 juni 2013 12:15

Ook dit jaar looft de Stichting Toekomstboom, in samenwerking met BOS+, de KNBV en Stichting Probos weer een prijs uit voor de beste studentenscriptie op bachelor‐ of masterniveau, waarvan de resultaten vertaald kunnen worden in
een nieuwe toepassing voor het bosbeheer in de Lage Landen. De laureaat van de Toekomstboom 2013 ontvangt een bedrag van € 1000,-.

Ook dit jaar looft de Stichting Toekomstboom, in samenwerking met BOS+, de KNBV en Stichting Probos weer een prijs uit voor de beste studentenscriptie op bachelor‐ of masterniveau, waarvan de resultaten vertaald kunnen worden in een nieuwe toepassing voor het bosbeheer in de Lage Landen. De laureaat van de Toekomstboom 2013 ontvangt een bedrag van € 1000,-. Een samenvatting van de winnende scriptie zal worden gepubliceerd in het Vakblad Natuur Bos Landschap (Nl) en in de BosRevue (Vl).

Vorig jaar is de eerste Toekomstboom scriptieprijs uitgereikt aan Pascal Sauren en Annelies Smeets voor hun scripties over respectievelijk herkomstonderzoek aan douglas en aantasting van Amerikaanse vogelkers door de kersenpitkever. De publicaties van de winnaars van vorig jaar kunt u vinden in het Vakblad Bos Natuur en Landschap, nr. 1, 2013 en in de BosRevue, nr. 43, 2013.

Kandidaten voor de prijs kunnen voorgedragen worden door de promotoren en directe begeleiders. Enkel scripties die verdedigd werden tussen juli 2012 en begin juli 2013 komen in aanmerking. De keuze van de laureaat gebeurt door een onafhankelijk, extern comité van wetenschappers, beheerders en beleidsmensen. De uitreiking van de prijs vindt plaats in september of oktober 2013. Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met Jan den Ouden en/of Kris Verheyen. Heeft u suggesties voor een mogelijke nominatie, neem dan direct contact op met de begeleider van betreffende scriptie.

« Terug