10 Miljoen Bomen voor Vlaanderen en de wereld

4e0d2946bafc44e656cf2886c0b75bb2_S.jpgdonderdag 26 april 2012 11:13

10 Miljoen Bomen. Het lijkt een overdreven ambitieuze doelstelling. Resultaten tonen aan dat de campagne echter een daverend succes is.

10 Miljoen Bomen. Het lijkt een overdreven ambitieuze doelstelling. Maar toen de Vereniging voor Bos in Vlaanderen in 2008 het plan opvatte om op 4 jaar tijd 1 miljoen nieuwe bomen te planten met en door Vlamingen, leek ook dat een onhaalbare kaart. Na goed 3 jaar werken vond in oktober vorig jaar de miljoenste boom echter al vaste grond tussen zijn wortels, in het Oost-Vlaamse Herzele. De campagne is dus een daverend succes.

Hoog tijd dus voor een nieuwe uitdaging, en ditmaal wordt de lat héél hoog gelegd, want BOS+ streeft nu naar 10 Miljoen Bomen, voor en door Vlamingen geplant. Op die manier wordt versneld werk gemaakt van de bosdoelstellingen die de Vlaamse Gemeenschap zich heeft gesteld. Als één van de meest bosarme regio's in West-Europa is een inhaaloperatie immers dringend aan de orde. Daarnaast wil BOS+ ook aandacht blijven besteden aan bebossing en bosherstel in de tropen. Want Vlaanderen is een belangrijke houtimporteur: onze verantwoordelijkheid reikt dus verder dan onze grenzen, en ook in verre buitenlanden heeft onze grote houtvraag een impact. BOS+ neemt dat serieus, en zowel in Vlaanderen als in de tropen wil de organisatie de komende jaren daarom telkens 5 miljoen bomen helpen aanplanten.

« Terug