Dance event Thé Dansant plant bomen voor jouw dance moves

BOS + 2 (1).jpgFriday 19 July 2019

Thé Dansant heeft reeds twee uitverkochte jubileum-edities achter de rug waarvan een deel van de inkomsten naar de aanplanting van bos is gegaan en dit in samenwerking met BOS+.

Zo was er begin mei 10 Years Thé Dansant Vikings aan de ruïnes van de abdij van Villers-la-ville en twee weken geleden 10 Years Thé Dansant Atlantis op Domein de Ster, eveneens uitverkocht, waar BOS+ ook aanwezig was en in de vorm van een sprekende boom de bezoekers wat meer uitleg gaf over de samenwerking tussen 10 jaar Thé Dansant en BOS+.

Bijna 1000 bomen

De organisatie van Thé Dansant kon met de twee events al 4100 euro inzamelen, goed voor de aanplanting van 4100 vierkante meter nieuw bos met 820 bomen. 

Thé Dansant bezoekers die met een extra boom het project steunden, zullen worden uitgenodigd op de plantdag. Er volgen nog twee edities van Thé Dansant waarvan een deel van de opbrengst naar BOS+ gaat voor de aanplanting van bomen. Het eerstvolgende event vindt plaats in augustus (10 Years Thé Dansant AfroHouse vlak langs het AfricaMuseum). Daarna volgt een zomerafsluiter op 1 september op een exclusieve locatie die binnenkort wordt bekend gemaakt.

Duurzaamste event

In het verleden steunde Thé Dansant al verschillende goede doelen maar deze keer wil Thé Dansant steun bieden aan het klimaat. Het dance event won in 2017 de OVAM award als duurzaamste event van Vlaanderen in samenwerking met Ecofest, partner in het milieubeheer, dankzij een goed uitgekiemd en duurzaam milieubeleid. Dit jubileumjaar gaan ze nog een stapje verder in hun groen beleid: ze beslisten om niet alleen zo weinig mogelijk te vervuilen, maar ook actief voor meer groen te zorgen in België door een deel van hun opbrengst te investeren in de aanplant van nieuwe bomen.

Samenwerken met BOS+

Thé Dansant is maar wat blij om hiervoor samen te werken met BOS+, de Vlaamse organisatie die zich al enkele decennia inzet voor bosbehoud, beter bos en meer bos in Vlaanderen en in de wereld. 

« Back