Week van het Bos

Week van het Bos

De tweede week van oktober is de feestweek van het bos. Talloze bosliefhebbers, -gidsen, -wachters, gemeenten en verenigingen bieden dan een uitgebreid aanbod aan bosactiviteiten. De Week van het Bos is het sociale instrument bij uitstek om de doelstellingen van het bosbeheer te realiseren. Deze campagne is opgenomen in de eindtermen van het basisonderwijs en zorgt voor dialoog met diverse doelgroepen. De positieve aandacht tijdens de Week van het Bos maakt het bos voor iedereen aantrekkelijk.

BOS+ zet al meer dan dertig jaar zijn schouders onder deze campagne.

In 2016 beleven we samen het bos in actie. Want sporten in het bos BOOMT. Werk mee aan de kweekvijver van kampioenen en organiseer tussen 9 en 16 oktober Olympische Herfstspelen bij jou in de buurt.

Schuilt er in jou een competitiebeest of eerder een luiaard? Ben je een kei in denksport, zo behendig als een bever of zo lenig als een luis? Volwassenen, jongeren, bibliotheken, jeugdhuizen, gemeenten, jeugdbewegingen, natuurverenigingen, … van sofasurfer tot bosatleet: IEDEREEN kan meedoen.

Je deelname overwegen is zilver, maar (tijdig) inschrijven is goud.

Wil je een activiteit organiseren tijdens de volgende editie?

  • Een lijst boordevol inspiratie en kant-en-klare activiteiten vind je hier.
  • stuur een mailtje naar info@weekvanhetbos.be om je in te schrijven.
  • registreer je activiteit op de uitdatabank met als trefwoord 'Week van het Bos'. Een eenvoudig stappenplan vind je eveneens in bovenstaande brochure.

Wil je op de hoogte gehouden worden van alle beschikbare campagnemateriaal? Schrijf je in op de Week van het Bos nieuwsbrief.