Bos Plus Logo
Week van het Bos
Week van het Bos

De tweede week van oktober (12 tot 19 oktober) is de feestweek van het bos. Talloze bosliefhebbers, -gidsen, -wachters, gemeenten en verenigingen bieden dan een uitgebreid aanbod aan bosactiviteiten. De Week van het Bos is het sociale instrument bij uitstek om de doelstellingen van het bosbeheer te realiseren. Deze campagne is opgenomen in de eindtermen van het basisonderwijs en zorgt voor dialoog met diverse doelgroepen. De positieve aandacht tijdens de Week van het Bos maakt het bos voor IEDEREEN aantrekkelijk.
BOS+ zet al meer dan dertig jaar zijn schouders onder deze campagne.

Dit jaar draait het om de Groote Oorlog

Meer informatie over het thema en het aanbod vind je op de website van de Week van het Bos.
Doe mee en organiseer een activiteit in jouw buurt.

Ook in de klas kun je aan de slag gaan rond de Week van het Bos. In een educatief pakket gericht op de derde graad secundair onderwijs laten we de natuur getuigen over de Groote Oorlog. In kant-en-klare lesonderdelen komen zowel vakgebonden als vakoverschrijdende eindtermen aan bod. Voor alle onderwijsvormen voorzien we opdrachten, gaande van 5 minuten tot meerdere lesuren. Maak zelf een selectie of ga de uitdaging aan en link bos, natuur en oorlog in meerdere vakken.

Een organisatie van het Agentschap voor Natuur en Bos en BOS+

in samenwerking met Natuurpunt 

Pasar - supporter voor de natuur

Pasar zet opnieuw haar groene voet voor. Dit door de organisatie van de Open Bosdag op 13 oktober 2013 in samenwerking met de Week van het Bos, Bos+ en CVN (Centrum voor Natuur en Milieueducatie).

Ontvang onze nieuwsbrief
Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen.