Bos Plus Logo
Week van het Bos
Week van het Bos

De tweede week van oktober (12 tot 19 oktober) is de feestweek van het bos. Talloze bosliefhebbers, -gidsen, -wachters, gemeenten en verenigingen bieden dan een uitgebreid aanbod aan bosactiviteiten. De Week van het Bos is het sociale instrument bij uitstek om de doelstellingen van het bosbeheer te realiseren. Deze campagne is opgenomen in de eindtermen van het basisonderwijs en zorgt voor dialoog met diverse doelgroepen. De positieve aandacht tijdens de Week van het Bos maakt het bos voor IEDEREEN aantrekkelijk.
BOS+ zet al meer dan dertig jaar zijn schouders onder deze campagne.

Dit jaar draait het om de natuurdoelen. Met de slagzin 'Supporter mee voor de natuur' maken we duidelijk dat iedereen zijn steentje kan bijdragen aan de Vlaamse topnatuur (in wording). Natuurdoelen, wat zijn dat? In heel Europa worden grote inspanningen geleverd voor soorten en habitats die een bijzonder belang hebben vanwege hun zeldzaamheid en kwetsbaarheid. Dat initiatief heet Natura 2000. Ook in Vlaanderen zorgt Natura 2000 ervoor dat soorten als de boomkikker, de gladde slang, de hamster en het vliegend hert binnenkort weer in topvorm zijn.

Meer informatie over het thema en het aanbod vind je op de website van de Week van het Bos.
Doe mee en organiseer een activiteit in jouw buurt.
Speciaal voor deze week wordt een educatief leertraject voor de derde graad van het basisonderwijs samengesteld. Zo kan je een educatieve game spelen in de klas of kan je de uitdaging aangaan om zelf een wandeling uit te stippelen.

Een organisatie van het Agentschap voor Natuur en Bos en BOS+
in samenwerking met Natuurpunt en Pasar 

 

Ontvang onze nieuwsbrief
Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen.