Bos Plus Logo
Publicaties
Publicaties

Gedurende de vele projecten die BOS+ uitvoerde, werden al hele encyclopedieën kennis verzameld. Om die voor de eeuwigheid te bewaren en laten renderen werden al deze wijsheden in vademeca, brochures, bosrevues vastgelegd. Hier vind je een overzicht.

Subcategorieën

Bosrevue: een must voor elke bosbeheerder

Bosrevue: een must voor elke bosbeheerder

Wil je op de hoogte blijven van de bosactualiteit in Vlaanderen?

Sinds 2002 vertaalt de Bosrevue wetenschappelijk bosonderzoek naar praktische beheertoepassingen op het terrein.

Voor 20 euro (student: 14 euro) ontvang je een heel jaar lang de Bosrevue bij je thuis (4 nummers). Of vraag een proefnummer aan voor slechts 2 euro.

Rekeningnummer: 448-3605351-56 met vermelding 'Abonnement' of 'Proefnummer Bosrevue'.

Meer info: 09/264.90.55 of info@bosplus.be

Lees meer...

Boskrant: Nu on-line en via de nieuwsbrief

Boskrant: Nu on-line en via de nieuwsbrief

Van het jaar 1970 tot en met begin 2012 bracht de vereniging voor bos in Vlaanderen (Nu BOS+) de boskrant uit.

Deze publicatie bevatte alle informatie voor de bosliefhebber en gezin. Met oa. uitgestippelde wandelingen, bosweetjes, achtergrondinfo, een kinderhoekje, klimaatnieuws, verenigingsnieuws ...

Vanaf heden kan je BOS+ nog steeds volgens via de nieuwsbrief en op deze website. Zo sparen we papier uit en bereiken we hopelijk nog meer mensen.

Hieronder vind je het archief van onze boskranten van 1985 tot heden. De papieren versie is beschikbaar in het documentatiecentrum in Gontrode.

Lees meer...

Vademeca

Vademeca

Volgens de Van Daele: va·de·me·cum, het; o, -s verklarend zakboekje; leidraad in klein formaat.

BOS+ gidst je grondig en overzichtelijk doorheen enkele interessante onderwerpen. Hier kan je de verschillende handleidingen/vademeca gratis downloaden. Voor meer informatie kan je altijd terecht bij onze medewerkers.

Lees meer...

Documentatiecentrum

Documentatiecentrum

Tijdens de kantooruren kan je het BOS+ documentatiecentrum gratis komen raadplegen (Geraardsbergsesteenweg 267, 9090 Gontrode). Je vindt er tal van boeken, tijdschriften, brochures... over quasi alle denkbare bosthema's. We proberen het ook zo up to date mogelijk te houden en voegen jaarlijks tientallen nieuwe documenten toe.

Lees meer...

Brochures

Brochures

Brochures, folders, flyers of hoe je de informatie gemakkelijk, kort en duidelijk tot bij de mensen brengt. Geniet hier van gratis informatieplezier.

Lees meer...

Jaarverslagen

Jaarverslagen

Jaarlijks geven onze medewerkers het beste van zichzelf om een overzicht te schrijven van het reilen en zeilen van de vzw.

Hieronder vind je het eerste jaarverslag van BOS+. Aangezien BOS+ tot voor kort bestond uit Groenhart en VBV vind je hier verder ook de aparte jaarverslagen van beide vzw’s. 

Lees meer...

Persberichten

Persberichten

Als er iets belangrijks te melden is springt BOS+ op de perskar. Hier vind je alle persberichten die wij de wereld in sturen. Geniet er van en aarzel niet ze te gebruiken.

Lees meer...

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Wil je op de hoogte blijven van bosnieuws en nieuws van BOS+? Schrijf je dan in op onze maandelijkse nieuwsbrief.

{rsform 42}

Lees meer...

Andere

Andere

Er wordt ook alleens iets educatief of lauter recreatief gepubliceerd en nog veel meer. Hoort de publicatie in geen enkele categorie thuis dan vind je ze hier.

Lees meer...

Inhoudelijke dossiers

Inhoudelijke dossiers

Met een reeks inhoudelijke dossiers willen we diverse aspecten van tropische bossen en gemeenschappen in het Zuiden belichten. De geografische focus ligt daarbij op Ecuador. Hier vind je documenten over verschillende thema's.

Lees meer...

Beleidsdossiers

Beleidsdossiers

De voorbije jaren publiceerde BOS+ verschillende beleidsdossiers met een kritische kijk op enkele heikele kwesties en aanbevelingen en cijfers voor het beleid. Jammer genoeg stelden we in quasi alle dossiers vast dat er nog enorm veel werk voor de boeg is. De dossiers resulteerden telkens in veel aandacht in de media en parlementaire vragen. Hier vind je een overzicht.

Lees meer...

Artikels

Artikels

AIDER, een partnerorganisatie van BOS+ in Peru, werkt in de regio Pucallpa twee projecten uit.

  • Met steun van Mobistar is er Save the Trees, een project in de inheemse gemeenschap Nuevo Ahuaypa te midden van het Amazonegebied, met herbebossing, duurzaam bosbeheer en bosbehoud als doelstellingen
  • In Junín Pablo, ook een inheemse gemeenschap, zetten we samen met Graco een model op voor duurzame productie en handel van FSC gecertificeerd hout

Op regelmatige basis schrijven de projectmedewerkers van AIDER artikels over het leven in en rond de inheemse gemeenschappen. Je vindt ze allemaal hier terug, welliswaar in het Engels.

Lees meer...
Ontvang onze nieuwsbrief
Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen.