Bos Plus Logo
Nieuws

Kinderen hebben recht op groene, avontuurlijke speelterreinen, in het bos, maar ook op school. Daarom werkt BOS+ actief mee aan het Pimp je speelplaats project van ARGUS, KBC, CERA en Klasse.  Samen met het Pimpnetwerk bezocht BOS+ drie inspirerende praktijkvoorbeelden in Gent.

Welke lokale sportdienst, sportclub, organisator van sportevenementen en sportkampen wil zijn sporen op milieu en omgeving verminderen? Wil je het energie- en waterverbruik in de sporthal onder de loep nemen, verantwoord sporten in natuurgebieden ondersteunen of meer leren over duurzaam beheer van de sportaccommodatie? Denk je al langer aan duurzaam aankopen, een mobiliteitsplan of duurzame sportfaciliteiten in je gemeente? Wil je een campagne 'Sporten doe je spoorloos!' opzetten of Ecosportiviteit tot het DNA van je organisatie maken?! Wil je niet alleen aan de slag? Dan is dit je kans - doe mee als pilootorganisatie!

BOS+ en Netwerk Bewust Verbruiken organiseren binnen het project Stoel zoekt lief activiteiten rond het thema duurzaam hout. We richten ons daarbij onder andere op jongvolwassenen. Voor deze doelgroep willen we aantrekkelijke workshops rond upcyclen/pimpenvan (afval)hout en meubels uitwerken en aanbieden in minstens 5 centrumsteden in Vlaanderen. We zijn momenteel op zoek naar freelancers/vrijwilligers voor de artistieke uitwerking van de workshop enerzijds en de deskundige begeleiding van deze workshops anderzijds.

Bekijk de volledige vacature hier.

woensdag, 24 september 2014 08:54

Op Groene Voet met Pasar

De maand oktober staat bij Pasar volledig in het teken van de 'Groene Voet'. Pasar is een vereniging en een magazine met de focus op zachte recreatie dicht-bij-huis zoals wandelen, fietsen en kamperen. Deze activiteiten zijn op zich al duurzaam. Pasar-activiteiten waarvoor nog een extra inspanning geleverd wordt om de ecologische voetafdruk zo laag mogelijk te houden, krijgen het Groene Voet-label.

donderdag, 18 september 2014 07:52

Wist je dat...

... de frontlijn vaak oude gemeentegrenzen volgt?

Deze 'woeste' gronden of wastines waren heel wat struik- en bosrijker. Ideaal om je in te verschuilen.

donderdag, 11 september 2014 14:14

Groote Oorlog | Honger

De Eerste Wereldoorlog kende vele gruwelijke veldslagen: denk maar aan de slag om Ieper, de strijd aan de Somme of het Honderdagenoffensief.

Wat men echter soms vergeet, is de dagelijkse voedselstrijd die de burgers ver achter de linies voerden. De zoektocht naar eten én de onstilbare honger maakten van de oorlog, ook los van het geweld, een dagelijkse strijd op leven en dood.

maandag, 01 september 2014 10:06

Succesvolle samenwerking met Melitta in Pangoa

Sinds 2012 steunt koffieproducent Melitta de campagne 10 Miljoen Bomen in Peru. In 2012-2013 zijn er meer dan 75.000 bomen geplant dankzij Melitta. Voor eind 2014 zullen er nog eens meer dan 4.000 boompjes de grond in gaan. In samenwerking met koffiecoöperatieven in Pangoa en Satipo zetten we agroforestry systemen op. Koffie is een struik die floreert onder een scherm van bomen, op die manier stijgt de kwaliteit van de koffiebonen. De lokale boeren ondervinden dankzij dit project dus de voordelen van agroforestry, bovendien wordt de regio sterker gewapend tegen klimaatverandering door het aanplanten van bomen.

De volledige presentatie over het project vind je hieronder. 

Ben je leerkracht, werk je in de bib of organiseer je een evenement? En wil jij 'Het verhaal van Mascopiro' in je klas, je bibliotheek of op een andere activiteit tot leven brengen? Dan kan je GRATIS een vertelmoment aanvragen!

woensdag, 30 juli 2014 08:31

Oproep aanplantsubsidie voor boslandbouw

Boslandbouw of agroforestry wil zeggen het combineren van een landbouwteelt en een aanplant van bomen op hetzelfde perceel. Een slimme combinatie kan de totale oogst van het perceel verhogen.

Een Britse studie toont aan dat de essenziekte een belangrijke invloed kan hebben op het uitsterven of de achteruitgang van meer dan 50 soorten mossen, korstmossen en kevers die afhankelijk zijn van de es.

Pagina 1 van 11
Ontvang onze nieuwsbrief
Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen.