Bos Plus Logo
Nieuws

vrijdag, 21 november 2014 14:23

Wouter Delforterie wint Toekomstboom 2014

Dit jaar is de prijs voor beste studentenscriptie in het vakgebied bosecologie en bosbeheer toegekend aan Wouter Delforterie voor zijn MSc thesis aan de Wageningen Universiteit. De prijs omvat een geldbedrag van 1000 euro, en een trofee gemaakt door Theo Jurriës.

Voor de 4de editie van Hout & Habitat ziet de beurs het groter en groener. Van donderdag 20 tot en met zondag 23 november 2014 kan je in Antwerp Expo terecht als je meer wil weten over de binnen- en buitentoepassingen van hout. Je krijgt er gratis houtadvies, leert er alles over houtskeletbouw, kan houtsnijders en houtdraaiers aan het werk zien en nog veel meer. 

vrijdag, 14 november 2014 15:10

Plant gewoon een boom!

Midden-Brabant, bladblazerverbod en een wankele ruimtesonde!? Als iedereen zich nu eens bezig zou houden met wat er echt toe doet en gewoon een boompje planten, het leven zou zoveel mooier zijn!

BOS+ plant de komende weken tienduizenden boompjes, wil je er ook een of meer planten maar heb je geen plaats? Voor elke gedoneerde euro plant BOS+ er een voor jou!

 

 

 

11 november 1918 - 5 uur 's morgens

Kinderen hebben recht op groene, avontuurlijke speelterreinen, in het bos, maar ook op school. Daarom werkt BOS+ actief mee aan het Pimp je speelplaats project van ARGUS, KBC, CERA en Klasse.  Samen met het Pimpnetwerk bezocht BOS+ drie inspirerende praktijkvoorbeelden in Gent.

Welke lokale sportdienst, sportclub, organisator van sportevenementen en sportkampen wil zijn sporen op milieu en omgeving verminderen? Wil je het energie- en waterverbruik in de sporthal onder de loep nemen, verantwoord sporten in natuurgebieden ondersteunen of meer leren over duurzaam beheer van de sportaccommodatie? Denk je al langer aan duurzaam aankopen, een mobiliteitsplan of duurzame sportfaciliteiten in je gemeente? Wil je een campagne 'Sporten doe je spoorloos!' opzetten of Ecosportiviteit tot het DNA van je organisatie maken?! Wil je niet alleen aan de slag? Dan is dit je kans - doe mee als pilootorganisatie!

BOS+ en Netwerk Bewust Verbruiken organiseren binnen het project Stoel zoekt lief activiteiten rond het thema duurzaam hout. We richten ons daarbij onder andere op jongvolwassenen. Voor deze doelgroep willen we aantrekkelijke workshops rond upcyclen/pimpenvan (afval)hout en meubels uitwerken en aanbieden in minstens 5 centrumsteden in Vlaanderen. We zijn momenteel op zoek naar freelancers/vrijwilligers voor de artistieke uitwerking van de workshop enerzijds en de deskundige begeleiding van deze workshops anderzijds.

Bekijk de volledige vacature hier.

woensdag, 24 september 2014 08:54

Op Groene Voet met Pasar

De maand oktober staat bij Pasar volledig in het teken van de 'Groene Voet'. Pasar is een vereniging en een magazine met de focus op zachte recreatie dicht-bij-huis zoals wandelen, fietsen en kamperen. Deze activiteiten zijn op zich al duurzaam. Pasar-activiteiten waarvoor nog een extra inspanning geleverd wordt om de ecologische voetafdruk zo laag mogelijk te houden, krijgen het Groene Voet-label.

donderdag, 18 september 2014 07:52

Wist je dat...

... de frontlijn vaak oude gemeentegrenzen volgt?

Deze 'woeste' gronden of wastines waren heel wat struik- en bosrijker. Ideaal om je in te verschuilen.

donderdag, 11 september 2014 14:14

Groote Oorlog | Honger

De Eerste Wereldoorlog kende vele gruwelijke veldslagen: denk maar aan de slag om Ieper, de strijd aan de Somme of het Honderdagenoffensief.

Wat men echter soms vergeet, is de dagelijkse voedselstrijd die de burgers ver achter de linies voerden. De zoektocht naar eten én de onstilbare honger maakten van de oorlog, ook los van het geweld, een dagelijkse strijd op leven en dood.

Pagina 1 van 11
Ontvang onze nieuwsbrief
Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen.