Bos Plus Logo
Nieuws

Een van de grootste problemen op aarde, plastiekvervuiling, zou binnenkort aangepakt kunnen worden als studenten aan de Universiteit van Yale in staat zijn om een recent ontdekte plastiek-etende schimmel, te kweken op grote schaal.

maandag, 11 mei 2015 13:41

Fotoverslag Bosweekend

Van 24 tot 26 april organiseerde BOS+ samen met de Gezinsbond en CVN het BOSweekend. Het is een erg sfeervol en gezellig weekend geworden op maat voor het hele gezin. De deelnemers hadden een ruime keuze aan activiteiten zoals de vijverstudie, bushcraft, klimbos, de ecoquiz en knutselen met natuurmaterialen. Het resultaat bij de deelnemers was een grotere appreciatie voor de natuur, volop bosplezier en vele lachende gezichten.

Met dank aan fotograaf Jasper Jacobs.

We weten het wel: bossen doen ons goed en zijn belangrijk. Maar waarom precies? 21 feiten op een rijtje.

Bossen bedekken 1/3 van het aardoppervlak, ze vormen de infrastructuur voor dichtbevolkte, diverse levensgemeenschappen. Ze voorzien ontelbare soorten van voedsel, water en schuilplaats, maar ook 1,6 miljard mensen hangen van bos af voor hun levensonderhoud. Toch zijn mensen verantwoordelijk voor bijna 130.000 km² ontbossing per jaar.

dinsdag, 31 maart 2015 08:28

RECEPT │ Pastagerecht met brandnetels

Brandnetels in de keuken? Het loont de moeite om de prikreflex te overwinnen en de brandnetel naar hartenlust om te toveren tot heerlijke gerechten. De plant heeft een sublieme, milde, kruidige smaak. Bovendien is de brandnetel gemakkelijk verteerbaar, bloedreinigend en waterafdrijvend, versterkend en vitaliserend. Brandnetels zitten immers boordevol vitaminen en mineralen.

De Standaard (23/03/2015) berichtte onlangs dat Argentijnse archeologen een vermoedelijke nazischuilplaats ontdekt hadden in 'het midden van de Argentijnse jungle' bij de grens met Paraguay. De nazi's hadden tijdens de oorlog een geheim project om schuilplaatsen te bouwen voor hun topleiders voor het geval van een nederlaag. Ze bouwden die op plaatsen die moeilijk toegankelijk waren, maar werden uiteindelijk nooit gebruikt. BOS+ ging even na waar die 'onherbergzame jungle' dan wel lag...

dinsdag, 24 maart 2015 09:57

Waar staan jouw wandelschoenen?

BOS+ selecteert voor jou een heerlijke lentewandeling.

Ontdek het Raspaillebos in de Groene Gordel van Vlaams-Brabant (Geraardsbergen, 8km).

Wandel door een pittoresk landschap met prachtige voorjaarsflora. Sla een kruisje aan de Juffrouwkapel en bewonder het amfitheater en de Grazige Dreef. Onderweg beklim je de Bosberg en Congoberg. Je start en eindigt aan het Natuureducatief centrum De Helix. Een snoepertje. Klik hier voor de wandelroute.

Wanneer? dinsdag 24 maart, 19:30

Locatie:Studio Skoop, Sint-Annaplein 63, Gent

Organisator: Studio Skoop i.s.m. BOS+, WFF en Belmundo

In 2015 organiseert BOS+ opnieuw een inleefreis voor bosliefhebbers naar de gevarieerde boswereld in het Zuid-Amerikaanse Ecuador.

We bieden een intense reis aan die het Ecuadoraanse bos in al zijn diversiteit en facetten laat voelen, ondergedompeld in de dagelijkse realiteit van de lokale bevolking en de organisaties die we ondersteunen. Een reis voor diegenen die met hun voeten in de vochtige laaglandbossen tot hooggelegen Paramo willen staan aan een tempo waarbij iedereen mee kan.

We hebben al een tiental geïnteresseerde reizigers maar hopen ook de laatste plekken nog te kunnen vullen.

maandag, 09 maart 2015 11:19

Plantseizoen 2014-2015: de tussenstand

Het plantseizoen zit er bijna op, dankzij jouw steun en de medewerking van bedrijven en eigenaars kunnen we weer mooie resultaten voorleggen. De bossen van de toekomst staan al te blinken in de lentezon. Hoeveel bomen precies? Tel even met ons mee.

Pagina 1 van 14
Ontvang onze nieuwsbrief
Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen.