Bos Plus Logo
Nieuws

Nog tot en met 12 december wordt in Lima de jaarlijkse klimaattop van de Verenigde Naties georganiseerd. De verwachtingen zijn alweer hooggespannen, maar voor de bossen is er alvast een bemoedigend akkoord afgesloten.

BOS+ was geselecteerd met 14 andere goede doelen om – als startschot voor Music for Life – te crossen op het cyclocrosscircuit van de Flandriencross in Hamme. Een lelijke val bij de parcoursverkenning strooide roet in het eten. Ter compensatie kreeg Bert gelukkig wel een mooie rode plaaster cadeau om zijn linkervoet warm te houden.

vrijdag, 05 december 2014 09:29

“We dachten dat dit verloren grond was!”

"Traditioneel was dit afvalgrond", zegt Debbie Eraly terwijl ze een jong bos aanwijst. "Nu is het toekomst." We staan in Lomerío, Santa Cruz, Bolivia, waar de Chiquitano's een jaar geleden in een boeiend bosproject zijn gestapt.

Het hele schooljaar trekken de projectmedewerkers van BOS+ en geëngageerde voorleessenioren door het Vlaamse land om voor te lezen uit 'Het Verhaal van Mascopiro', een boek van Marc De Bel over bos in het dagelijks leven in noord en zuid.

In oktober gaf Mark Plotkin een TED-talk, de etnobotanist onderzoekt al een leven lang het gebruik van planten door inheemse volkeren in de Amazone en staat nog steeds versteld van hun kennis. In een kwartier vertelt hij gepassioneerd over de geïsoleerde volkeren, vreest de bedreigingen waar ze voor staan en roept op om hen te respecteren: laat hen hun mysterie en kennis behouden als ze daarvoor kiezen.

Nog een kleine maand te gaan en dan wordt de week voor Kerstmis opnieuw De Warmste Week.

vrijdag, 21 november 2014 14:23

Wouter Delforterie wint Toekomstboom 2014

Dit jaar is de prijs voor beste studentenscriptie in het vakgebied bosecologie en bosbeheer toegekend aan Wouter Delforterie voor zijn MSc thesis aan de Wageningen Universiteit. De prijs omvat een geldbedrag van 1000 euro, en een trofee gemaakt door Theo Jurriës.

Voor de 4de editie van Hout & Habitat ziet de beurs het groter en groener. Van donderdag 20 tot en met zondag 23 november 2014 kan je in Antwerp Expo terecht als je meer wil weten over de binnen- en buitentoepassingen van hout. Je krijgt er gratis houtadvies, leert er alles over houtskeletbouw, kan houtsnijders en houtdraaiers aan het werk zien en nog veel meer. 

vrijdag, 14 november 2014 15:10

Plant gewoon een boom!

Midden-Brabant, bladblazerverbod en een wankele ruimtesonde!? Als iedereen zich nu eens bezig zou houden met wat er echt toe doet en gewoon een boompje planten, het leven zou zoveel mooier zijn!

BOS+ plant de komende weken tienduizenden boompjes, wil je er ook een of meer planten maar heb je geen plaats? Voor elke gedoneerde euro plant BOS+ er een voor jou!

 

 

 

11 november 1918 - 5 uur 's morgens

Pagina 1 van 12
Ontvang onze nieuwsbrief
Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen.