Bos Plus Logo
Nieuws

dinsdag, 31 maart 2015 08:28

RECEPT │ Pastagerecht met brandnetels

Brandnetels in de keuken? Het loont de moeite om de prikreflex te overwinnen en de brandnetel naar hartenlust om te toveren tot heerlijke gerechten. De plant heeft een sublieme, milde, kruidige smaak. Bovendien is de brandnetel gemakkelijk verteerbaar, bloedreinigend en waterafdrijvend, versterkend en vitaliserend. Brandnetels zitten immers boordevol vitaminen en mineralen.

De Standaard (23/03/2015) berichtte onlangs dat Argentijnse archeologen een vermoedelijke nazischuilplaats ontdekt hadden in 'het midden van de Argentijnse jungle' bij de grens met Paraguay. De nazi's hadden tijdens de oorlog een geheim project om schuilplaatsen te bouwen voor hun topleiders voor het geval van een nederlaag. Ze bouwden die op plaatsen die moeilijk toegankelijk waren, maar werden uiteindelijk nooit gebruikt. BOS+ ging even na waar die 'onherbergzame jungle' dan wel lag...

dinsdag, 24 maart 2015 09:57

Waar staan jouw wandelschoenen?

BOS+ selecteert voor jou een heerlijke lentewandeling.

Ontdek het Raspaillebos in de Groene Gordel van Vlaams-Brabant (Geraardsbergen, 8km).

Wandel door een pittoresk landschap met prachtige voorjaarsflora. Sla een kruisje aan de Juffrouwkapel en bewonder het amfitheater en de Grazige Dreef. Onderweg beklim je de Bosberg en Congoberg. Je start en eindigt aan het Natuureducatief centrum De Helix. Een snoepertje. Klik hier voor de wandelroute.

Wanneer? dinsdag 24 maart, 19:30

Locatie:Studio Skoop, Sint-Annaplein 63, Gent

Organisator: Studio Skoop i.s.m. BOS+, WFF en Belmundo

In 2015 organiseert BOS+ opnieuw een inleefreis voor bosliefhebbers naar de gevarieerde boswereld in het Zuid-Amerikaanse Ecuador.

We bieden een intense reis aan die het Ecuadoraanse bos in al zijn diversiteit en facetten laat voelen, ondergedompeld in de dagelijkse realiteit van de lokale bevolking en de organisaties die we ondersteunen. Een reis voor diegenen die met hun voeten in de vochtige laaglandbossen tot hooggelegen Paramo willen staan aan een tempo waarbij iedereen mee kan.

maandag, 09 maart 2015 11:19

Plantseizoen 2014-2015: de tussenstand

Het plantseizoen zit er bijna op, dankzij jouw steun en de medewerking van bedrijven en eigenaars kunnen we weer mooie resultaten voorleggen. De bossen van de toekomst staan al te blinken in de lentezon. Hoeveel bomen precies? Tel even met ons mee.

maandag, 09 maart 2015 09:43

Stof van de Sahara bemest het Amazonewoud

De Sahara en het Amazonewoud hebben weinig gemeen. Het ene is een droge en dorre woestenij terwijl het andere een van de meest vruchtbare gebieden op aarde is. Maar volgens een nieuwe studie van NASA hebben deze gebieden meer gemeen dan je op het eerste zicht zou denken. Stof van de Sahara maakt een trans-Atlantische reis en bemest vervolgens het Amazonewoud met fosfor.

"Iedereen moet een boom planten, een kind krijgen en een boek schrijven. Ze overleven ons alle drie, en verzekeren zo een mate van onsterfelijkheid." De Cubaanse dichter en revolutionair José Marti wist het al : een boom planten is goed voor jou, voor je zelfontplooiing én het is de makkelijkste manier om (een beetje) onsterfelijk te worden.

dinsdag, 03 maart 2015 11:30

Schoolrock Festival

Schoolrock Festival is het grootste schoolfestival in België. Het wordt georganiseerd door de leerlingen van de derde graad (vijfde- en zesdejaars) van het Sint-Ritacollege in Kontich. Jaarlijks steunt Schoolrock Festival een goed doel. Voor de 28e editie kwam het groene hart van het festival naar boven en gaat een deel van de winst naar BOS+. In het kader van de 10miljoenbomencampagne plant de organisatie mee een 'Schoolrockbos' op een boogscheut van het college. Daarnaast wordt door BOS+ ook in Ecuador een bos aangeplant dat wordt onderhouden door de plaatselijke jeugd.

Kom op 1 mei 2015 naar Schoolrock Festival en draag je boompje bij!

maandag, 23 februari 2015 10:55

Hart Boven Hard plant een bos

BOS+ gaat Hart Boven Hard. Wil jij ook zuurstof voor Vlaanderen en haar middenveld? Kom dan mee boompjes planten op zaterdag 21 maart, of stuur ons je Hart-Boven-Hard-wens door. Wij zorgen ervoor dat jouw wens voor een leefbaar Vlaanderen aan een boompje komt te hangen. Geef samen met ons mee het signaal dat het anders moet en dat het Vlaamse middenveld en de Vlaamse natuur niet kapotbespaard mogen worden!

Hart Boven Hard plant een bos! Logisch, want deze beweging zet zich in voor een leefbare samenleving. We vragen zuurstof voor mensen, letterlijk en figuurlijk. En dat doen bomen: ze geven zuurstof, elke dag. Ze maken grijs Vlaanderen groener, leefbaarder, mooier, ... Mens en dier kunnen uitblazen tussen bomen. Ze halen fijn stof uit de lucht en redden daarmee heel wat mensenlevens.

Pagina 1 van 13
Ontvang onze nieuwsbrief
Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen.