Bos Plus Logo
Bosbeleid
Bosbeleid

De honger van de mensheid naar consumeren en meer consumeren en nog meer consumeren leidt tot heel wat milieuproblemen. Ontbossing en bosdegradatie is één van de meest zichtbare en directe gevolgen van de immense ecologische voetafdruk die we hebben. BOS+ stelt dit al decennialang aan de kaak. Zowel in Vlaanderen als wereldwijd proberen we allerlei bosmistoestanden in het daglicht te stellen en constructieve oplossingen voor te stellen.

Subcategorieën

In Vlaanderen

In Vlaanderen

Vlaanderen bengelt helemaal achteraan in Europa wat betreft bosindex. Al jaren worden er plannen gemaakt om de broodnodige nieuwe bossen aan te planten. Uitgezonderd enkele zeer mooie lokale initiatieven blijft het voorlopig echter vooral bij plannen en komen onze beleidsmakers niet tot planten. Integendeel, jaarlijks gaan er in Vlaanderen ettelijke hectares (soms eeuwenoud waardevol) bos tegen de vlakte. BOS+ formuleert al veertig jaar constructieve voorstellen om het tij te keren.

Lees meer...

In de wereld

In de wereld

Ontbossing wereldwijd is, door de enorme koolstofreserves die de lucht worden in geblazen, een van de belangrijkste oorzaken van de klimaatopwarming. Daarnaast leidt het ook tot heel wat andere milieu- en sociale problemen. Samen met heel wat partners probeert BOS+ ook wereldwijd beleidsprocessen te volgen en te beïnvloeden om het bos, en alle organismen die er van afhankelijk zijn (incl. de mens zelf) beter te beschermen.

Lees meer...
Ontvang onze nieuwsbrief
Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen.