Bos Plus Logo
Bosbehoud
Bosbehoud

Bosbehoud en -bescherming is hot. Jammer genoeg vooral door onheilspellende berichten. Denk maar aan de recente kap van het Ferrarisbos in Wilrijk, het door uitbreiding van de Brusselse ring bedreigde Laarbeekbos, het door de Oosterweelverbinding bedreigde Sint-Annabos en Noordkasteel. De verschillende bosbarometers bewijzen het ook. Jaar na jaar worden er in Vlaanderen honderden hectares bossen gekapt om plaats te maken voor industrie, infrastructuur en woonzones.

Ook wereldwijd hangt de toekomst van veel bossen aan een zijden draadje. Denk maar aan de vele berichten over grote bosbranden in California, Zuid-Europa en Australië, in veel gevallen moedwillig aangestoken. Recent besliste de Ecuadoriaanse president om dan toch olieboringen toe te laten in het unieke bosgebied Yasuni...

Subcategorieën

Bedreigingen

Bedreigingen

Overal ter wereld zijn sommige bossen sterk bedreigd. Klik hier verder en je vindt meer informatie over de specifieke situatie in Vlaanderen en in de Tropen.

Lees meer...

BOS+ en bosbehoud

BOS+ en bosbehoud

Bosbehoud is een van de belangrijkste doelstellingen van BOS+. Heel wat van onze projecten werken hier dan ook rond. Klik verder om een overzicht te vinden.

Lees meer...
Ontvang onze nieuwsbrief
Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen.