Bos Plus Logo
Bos & educatie
Bos & educatie

Kennismaken met het bos en er over leren is zeer belangrijk voor kinderen én volwassenen om bossen te leren waarderen. Om deze reden zet BOS+ al meer dan 40 jaar in op kennisverspreiding naar verschillende doelgroepen. Hier vind je het educatieve materiaal dat in de loop der jaren werd aangemaakt en verzameld.

Subcategorieën

Spelen in het bos

Kinderen die vaak in bos en natuur spelen zijn over het algemeen gezonder: ze hebben minder last van aandoeningen aan de luchtwegen, ontwikkelen een betere motoriek en hebben meer uithoudingsvermogen.

Spelen en leren in het bos en de natuur prikkelt de fantasie, stimuleert de creativiteit en ondernemingszin, biedt volop de gelegenheid tot verwondering, tot spontane ontdekkingen en inzichten in ecologische relaties. Doorheen het vertoeven en spelen in de natuur ontwikkelen de kinderen een sterke verbondenheid met de natuur, die ook op later leeftijd blijft doorwerken. Als een complete generatie jongeren het contact met de natuur verliest, zal de hele samenleving daar de nadelige gevolgen van ondervinden (cfr. 'Laatste kind in het bos' van R. Louv).

Lees meer...

Lespakketten

Tijdens de verschillende edities van de Week van het Bos en in kader van andere projecten zoals De Boom In werd reeds een ruim aanbod aan educatief materiaal ontwikkeld. We verwijzen graag door naar deze en ander bruikbaar materiaal voor in de klas of andere educatieve doeleinden.

Lees meer...

Bosspelen

BOS+ ontwikkelde reeds een ruim aanbod aan bosspelen en enkele educatieve pakketten. Je vindt op deze pagina al het beschikbare digitale materiaal en een overzicht van verschillende locaties om materiaal te ontlenen.

Lees meer...

Week van het Bos campagnekranten

Al meer dan 30 jaar zet BOS+ mee zijn schouders onder de Week van het Bos. In de campagnekranten werden reeds heel wat bosthema's op een zeer bevattelijke en plezante manier uitgewerkt.

Lees meer...

Tentoonstellingen

Hier vind je een overzicht van verschillende tentoonstellingen die je kan downloaden en/of uitlenen.

Lees meer...

Films

Zowel in kader van de Week van het Bos als het 10 miljoen bomen project werden al verschillende educatieve - en promofilmpjes ontwikkeld. Je kan ze hier bekijken.

Lees meer...

logo-enkel-site--definitief

Ontvang onze nieuwsbrief
Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen.