Kleur het bos van je dromen

Kleur het bos van je dromen in Museum M

Wil je een thematische, interactieve rondleiding in museum M doen met hun leerlingen, en daar graag wat meer omkadering rond geven? We bieden een lespakket aan met mogelijkheden tot voorbereiding en naverwerking

Hoe het project tot stand kwam

Met financiering van het Vlaams Agentschap voor internationale Samenwerking (VAIS) liep van 2011 tot 2014 Kleur het bos van je dromen. Lagere schoolkinderen kwamen via kunst en cultuur in aanraking met de waarde en diversiteit van de natuurlijke rijkdommen in de tropen, met de verschillende sociale en culturele functies van tropisch bos en het belang van bos voor ontwikkeling in het Zuiden.

Met financiering van de provincie Vlaams Brabant ging dit succesvolle project verder, met een bijkomende samenwerking met M - Museum Leuven. 3 scholen uit Vlaams-Brabant kregen in het voorjaar van 2015 een rondleiding in museum M waarbij ze de kunstwerken bekeken met een oog voor "bos en natuur" en verwerkten dit nadien in de klas samen met hun leerkracht en een kunstenaar  van MUS-E.

Projectfiche

Titel: Kunsteducatieve projecten over bos en ontwikkeling
Periode: 2017-2020
Partners:
BOS+, MUS-E Belgium, De gezusters Hirngespinst, Djapo
Financier:
Federale Overheid (DGD) 
Doelstelling: 
Producten en diensten van bossen, onder meer hun bufferende rol bij klimaatverandering, zijn tastbaar en zichtbaar voor kinderen uit het lager onderwijs (9-12j) zodat ze het belang van bossen wereldwijd waarderen.
Land: België

Dit project maakt vormt samen met Het verhaal van Mascopiro en Reparaties & Herstellingen ons pakket rond bos en ontwikkeling voor lagere scholen.