Bos Plus Logo

Kalender

3 dec - De Boom In workshop herfst Geraardsbergen

Op de website www.deboomin.eu bieden BOS+ en GoodPlanet tal van leuke natuurspelen aan. Maar er is meer! In 2014 organiseren we ook gratis workshops. Tijdens deze workshops krijgen leerkrachten basisonderwijs en natuurgidsen de kans om kennis te maken met 'De Boom In’. Je proeft er van het aanbod en krijgt tips om er zelf mee aan de slag te gaan. Per provincie organiseren we 2 workshops op woensdagnamiddagen: één in de lente en één in de herfst.

Op woensdag 3 december komen we langs in De Helix (Hoogvoerst 2, 9506 Grimminge)

Geïnteresseerd? Alle nodige informatie en het inschrijvingsformulier vind je op www.deboomin.eu.

14 dec - Bomen in Winterbeeld

Bomen vertellen in de winter hun eigen verhaal: als achtergrond voor een sombere legende of zwiepend in een storm die door de duivel werd opgewekt, enz.


In de zomer geven bladeren een aanwijzing voor de identificatie van de bomen. In de winter is dit een stuk moeilijker. Vooral op een donkere, mistige dag zien ze er allemaal even grijs en somber uit. Maar bij nader toezien zijn er een aantal kenmerken waarmee we hun identiteit kunnen achterhalen. Kleur en vorm van de stam en de kruin stellen ons in staat om ze zowel van dichtbij als van veraf te herkennen. Ook knoppen en loten stellen ons in staat om er een naam op te plakken.
Ook boeiend in de winter, zijn de zichtbare nesten die ons tonen dat vogels niet alleen de onderste lagen van het bos bewonen.


De Bosgidsen t' Aelmoes verwelkomen je om een tipje van de winterse bomensluier op te lichten en helpen je om een aantal bomen op naam te brengen aan de hand van hun uiterlijke kenmerken. Boommythes, -sages en -legendes zullen worden gelinkt aan de beelden die de bomen in winterbeeld weerspiegelen in onze geest.

Waar: Aelmoeseneiebos te Oosterzele/Melle
Afspraak: 14 december 2014 om 14 uur aan de parking in de Aalmoezenijestraat, Landskouter ter hoogte van nr. 2
Kosten: GRATIS
Voorzieningen: in de winter kan het bos zeer vochtig zijn en daarom jammer genoeg niet geschikt voor rol- of kinderwagens. Laarzen of stevig schoeisel zijn een aanrader.

 

Voorbije activiteiten

Ontvang onze nieuwsbrief
Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen.