Bos Plus Logo
Boseigenaar
Boseigenaar

BOS+ draagt privéboseigenaars in haar hart: we bieden zowel educatie als ondersteuning bij aanplanten of inrichten van uw bos. Beheert u zelf uw eigen bos? Kijk dan ook op de pagina voor bosbeheerders!

Contacteer ook zeker de Bosgroepen, zij staan boseigenaars ten allen tijde bij met raad en daad.

Bosrevue zkt boseigenaar

 

Wil je op de hoogte blijven van de bosactualiteit in Vlaanderen? De Bosrevue vertaalt wetenschappelijk bosonderzoek naar praktische beheertoepassingen op het terrein.

Boom zkt grond

VBV_20080316_066De 10 Miljoen Bomen campagne biedt steun voor privéboseigenaars die hun bos willen uitbreiden. 
"Onze ervaring leert: wie plannen heeft om te bebossen hoeft geen schrik of stress te hebben. Dankzij BOS+ gaat het vanzelf en snel" aldus Kurt Vermeulen die in 2010 een bos aanplantte met BOS+.

BOS+ & Bosgroepen zkn bos met ambitie

F1_BR30figuur2_RLVAVia het project Business 4 Bos ondersteunt BOS+ kwaliteitsverbetering in bestaande (privé)bossen: aanleg van een poel, omvorming tot een gemengd loofbos, aanleg van een soortenrijke bosrand in de Vlaams-Brabantse bossen ... En dat allemaal via de sponsoring van bedrijven. Heeft jouw bos ambitie? Lees alles over de mogelijkheden op de projectpagina.

Kind zkt bos om in te spelen

P1100538Kinderen in contact brengen met bos en natuur is zeer belangrijk. Het is goed voor hun ontwikkeling en ze leren respect op te brengen voor natuur. Wil je hieraan ook meewerken? Neem dan zeker een kijkje op de pagina van het project De Boom In! We zijn steeds op zoek naar bossen om in te spelen!

Boommarter zkt groen netwerk in Halle


Ben je grondeigenaar in de gemeente Halle en wil je je steentje bijdragen aan de aanleg van verbindingen tussen de verschillende natuurgebieden? Via het project Plan Boommarter kan je ondersteuning krijgen!

nuttige links

Agentschap voor Natuur en Bos (ANB): Hier vind je informatie over wetgeving, subsidies, vergunningen...

Inverde: Hier vind je informatie over opleidingen en excursies

Bosgroepen: De bosgroepen zijn vrijwillige samenwerkingsverbanden van boseigenaars en -beheerders. Je kan er terecht met alle vragen rond beheer, wetgeving, subsidies...

Probos: Nederlands organisatie die heel wat interessante publicaties uitbrengt.

10miljoen-RGB-bos

logo-enkel-site--definitief

BVC31

Ontvang onze nieuwsbrief
Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen.