Bos Plus Logo
Bedrijf
Bedrijf

Steeds meer bedrijven hechten belang aan maatschappelijk verantwoord en milieubewust ondernemen. Dit komt zowel tot uiting in het productieproces en de bedrijfscultuur, maar ook in de betrokkenheid van bedrijven bij andere maatschappelijk relevante doelstellingen, zoals het aanplanten van een bos.

Wil je meer weten?
Contacteer Rik De Vreese (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 09/264.90.54) of Bert De Somviele (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 09/264.90.57).

Al heel wat bedrijven zijn jou voorgegaan:

  • Een stand van zaken van de inspanningen die met steun van Melitta gebeuren in de 10 Miljoen Bomen campagne
  • Een stand van zaken van het Save the Trees project, in samenwerking met Mobistar
  • Artikels over het leven in de inheemse gemeenschappen die ondersteund worden door Mobistar en Graco

Telenet: klimaatneutrale bedrijfsvoering

Telenet zet in op een uitgebreide duurzaamheidsstragie. In 2015 wil Telenet een klimaatneutrale bedrijfsvoering kunnen claimen. In eerste instantie neemt het bedrijf daarvoor interne maatregelen om de CO2-emissies te verminderen, daarnaast opteert Telenet voor een "multi-purpose" herbebossingsproject dat onder andere zal zorgen voor de vrijwillige compensatie van het saldo CO2-emissies en daarnaast ook een belangrijke, positieve sociale en ecologische impact zal hebben.

In het noorden van Ecuador wordt zo maar liefst 500 hectare gedegradeerd graasland herbebost met inheemse soorten. In totaal zullen er een half miljoen boompjes geplant worden. Dit zorgt niet alleen voor de opslag van koolstof, maar ook voor een toename in de biodiversiteit, meer werkgelegenheid en andere voordelen voor de lokale bevolking.

Meer weten over klimaatneutrale bedrijfsvoering? 

of klik hier voor meer informatie 


bomenplanten

Geachte bedrijfsleider

We willen u graag lucht verkopen. Bomen om precies te zijn.
Meer nog, we kloppen bij u aan, terwijl ook uw familie, vrienden, buren, collega's, werknemers en klanten zullen meegenieten.

Bomen zorgen niet alleen voor zuurstof, ze filteren ook fijnstof uit de lucht en zijn superleuk om in te spelen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat België niet in ademnood komt*. Want aan bomen denken is vooruit denken, aan de toekomst denken. En vooruitdenken... wie kan dat beter dan ondernemers?

Uw bedrijf is toch een bedrijf met toekomstvisie?
Waarom dat niet zichtbaar maken met het aanplanten van een nieuw bedrijfsbos? Het klinkt nog goed ook. Duur is het niet, maar wel onwaarschijnlijk duurzaam, noodzakelijk, leuk en... zichtbaar.

Geef elke klant een boom cadeau

Toon uw klanten of medewerkers dit eindejaar dat u bossen belangrijk vindt. Schenk hen een boom op korte termijn en een leefbare toekomst op lange termijn. Hoe? U hoeft zelf geen schop in de aarde te steken, dat doen wij voor u:

  • Voor 5 euro per plantje schenkt u een gepersonaliseerde boom aan elke klant/medewerker
  • Voor 50 euro planten we een bos zo groot als een volleybalveld (150 m2)
  • Voor 2500 euro is je bos zo groot als een voetbalveld (7.100 m2)
  • Voor 3000 euro heb je een heuse arena aan bos (1 ha)

Of misschien wilt u wel combineren, een bos per afdeling, een boom voor elk gezinslid van uw werknemers, of een boom per klant... Drie stadionbossen, 3 hectaren zuivere lucht, voor 9.000 euro: dat is verzekerd scoren**. Wij helpen u graag bij al uw wilde plannen.

Wij, dat is BOS+, de vereniging die zich professioneel inzet om door de bomen het bos te zien en door het bos ons leefmilieu. Wij hangen geen bladeren aan de bomen - dat doen die lobbesen wel zelf - maar we zorgen er wel voor dat er bomen overblijven om ons zuurstof te geven, dat ze vervangen worden wanneer er verdwijnen en liefst... dat er bomen bij komen.

Aan u de keuze, laat uw creativiteit er maar op los. En geef lucht aan uw toekomstvisie.
Plant bomen.

Wij danken u alvast,
namens uw klanten, uw collega's, uw familie,
uw medewerkers en hun kinderen

Meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 * Wist u dat er 562 m² bos nodig is om jaarlijks alleen al de adem van één volwassene te verwerken? Dat is een bosje van drie tennisvelden groot.
 ** Voor een bos van 5.000 euro of meer organiseren we een gratis teamdag.

 

Ontvang onze nieuwsbrief
Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen.