Bos Plus Logo
Bedrijf
Bedrijf

Steeds meer bedrijven hechten belang aan maatschappelijk verantwoord en milieubewust ondernemen. Dit komt zowel tot uiting in het productieproces en de bedrijfscultuur, maar ook in de betrokkenheid van bedrijven bij andere maatschappelijk relevante doelstellingen, zoals het aanplanten van een bos.

BOS+ biedt ondernemingen een uniek bosgerelateerd aanbod:

Wil je meer weten?
Contacteer Marlies Vanlerberghe (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 09/264.90.57) of Bert De Somviele (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 09/264.90.49).

Al heel wat bedrijven zijn jou voorgegaan:

  • Een stand van zaken van de inspanningen die met steun van Melitta gebeuren in de 10 Miljoen Bomen campagne
  • Een stand van zaken van het Save the Trees project, in samenwerking met Mobistar
  • Artikels over het leven in de inheemse gemeenschappen die ondersteund worden door Mobistar en Graco

Telenet: klimaatneutrale bedrijfsvoering

Telenet zet in op een uitgebreide duurzaamheidsstragie. In 2015 wil Telenet een klimaatneutrale bedrijfsvoering kunnen claimen. In eerste instantie neemt het bedrijf daarvoor interne maatregelen om de CO2-emissies te verminderen, daarnaast opteert Telenet voor een "multi-purpose" herbebossingsproject dat onder andere zal zorgen voor de vrijwillige compensatie van het saldo CO2-emissies en daarnaast ook een belangrijke, positieve sociale en ecologische impact zal hebben.

In het noorden van Ecuador wordt zo maar liefst 500 hectare gedegradeerd graasland herbebost met inheemse soorten. In totaal zullen er een half miljoen boompjes geplant worden. Dit zorgt niet alleen voor de opslag van koolstof, maar ook voor een toename in de biodiversiteit, meer werkgelegenheid en andere voordelen voor de lokale bevolking.

Meer weten over klimaatneutrale bedrijfsvoering? 

of klik hier voor meer informatie 


10miljoen-RGB-bos

B4B

BVC31

Ontvang onze nieuwsbrief
Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen.