Bos Plus Logo
Bedrijf
Bedrijf

Steeds meer bedrijven hechten belang aan maatschappelijk verantwoord en milieubewust ondernemen. Dit komt zowel tot uiting in het productieproces en de bedrijfscultuur, maar ook in de betrokkenheid van bedrijven bij andere maatschappelijk relevante doelstellingen, zoals het aanplanten van een bos.

Wil je meer weten?
Contacteer Rik De Vreese (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 09/264.90.54) of Bert De Somviele (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 09/264.90.57).

Al heel wat bedrijven zijn jou voorgegaan:

 • Een stand van zaken van de inspanningen die met steun van Melitta gebeuren in de 10 Miljoen Bomen campagne
 • Een stand van zaken van het Save the Trees project, in samenwerking met Mobistar
 • Artikels over het leven in de inheemse gemeenschappen die ondersteund worden door Mobistar en Graco

Telenet: klimaatneutrale bedrijfsvoering

Telenet zet in op een uitgebreide duurzaamheidsstragie. In 2015 wil Telenet een klimaatneutrale bedrijfsvoering kunnen claimen. In eerste instantie neemt het bedrijf daarvoor interne maatregelen om de CO2-emissies te verminderen, daarnaast opteert Telenet voor een "multi-purpose" herbebossingsproject dat onder andere zal zorgen voor de vrijwillige compensatie van het saldo CO2-emissies en daarnaast ook een belangrijke, positieve sociale en ecologische impact zal hebben.

In het noorden van Ecuador wordt zo maar liefst 500 hectare gedegradeerd graasland herbebost met inheemse soorten. In totaal zullen er een half miljoen boompjes geplant worden. Dit zorgt niet alleen voor de opslag van koolstof, maar ook voor een toename in de biodiversiteit, meer werkgelegenheid en andere voordelen voor de lokale bevolking.

Meer weten over klimaatneutrale bedrijfsvoering? 

of klik hier voor meer informatie 


Jawel, geachte bedrijfsleider

We durven met zo'n schijnbaar banaal product bij u aankloppen.
Meer nog, we kloppen aan terwijl we weten dat niet alleen u de vruchten van de aankoop zal plukken. Zelfs niet alleen uw bedrijf!
Ook wij zullen meegenieten. Zelfs uw concurrenten zullen meegenieten, samen met uw familie, uw vrienden, uw kennissen, collega's, werknemers en die kleine meid op haar kinderfiets die nu net achter de boom is verdwenen.
We genieten allemaal mee als u lucht koopt. Als u bomen koopt.

Want daar gaat het om. We willen u bomen verkopen.

Wij, dat is BOS+, de vereniging die zich professioneel inzet om door de bomen het bos te zien en door het bos ons leefmilieu. We hangen geen bladeren aan de bomen - dat doen die lobbesen wel zelf - maar we zorgen er wel voor dat er bomen overblijven om ons zuurstof te geven, dat ze vervangen worden wanneer er verdwijnen en liefst... dat er bomen bij komen. Hoe meer mensen, hoe meer nood aan zuurstof, hoe meer nood aan bomen1.
Aan bomen denken is vooruit denken, aan de toekomst denken.
En vooruitdenken... wie kan dat beter dan ondernemers?

Daarom kloppen we bij u aan.

Uw bedrijf is toch een bedrijf met toekomstvisie?
Waarom dat niet zichtbaar maken met het aanplanten van een eigen bedrijfsbos? Het klinkt nog goed ook. Duur is het niet, maar wel onwaarschijnlijk duurzaam, noodzakelijk, leuk en... zichtbaar.

Wij planten graag voor u zo'n bos aan, of - voor een kleine meerprijs2 - met uw medewerkers tijdens een teamdag, waarna we het op onze online boskaart ook met uw bedrijfslogo inkleuren. Uw bijdrage wordt meer dan een foto van een overhandigde cheque: het worden tastbare, heerlijk ruikende bomen, waar vogels nesten bouwen in de takken, waar kinderen spelen tussen de wortels, geliefden kuieren en ouderen mijmeren. Uw bijdrage wordt een bos.

Hoe groot is uw bos? Dat bepaalt u zelf.

 • Misschien wil u een bos op maat van uw bedrijf, met een gepersonaliseerde boom per werknemer. Dan wordt Karel van de administratie echt een boom van een vent. Elk plantje, elke werknemer, bedraagt hier 5 euro.
 • Of misschien wil u één van onze pakketjes:
  • een gezellig volleybalbos (120 m²), voor 50 euro
  • een stevig voetbalbos (7100 m²), voor 2500 euro
  • of een groots stadionbos (1 ha), voor 3000 euro

Of misschien wil u wel combineren, een bos per afdeling, een boom voor elk gezinslid van uw werknemers, of een boom per klant... Drie stadionbossen, 3 hectaren zuivere lucht, voor 9000 euro: dat is verzekerd scoren.

Aan u de keuze, laat uw creativiteit er maar op los. En geef lucht aan uw toekomstvisie. Plant bomen.
Wenst u meer informatie? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Wij danken u alvast,
namens uw collega's, uw familie, uw medewerkers en hun kinderen 

 

PS: En die concurrenten? Die ademen wel mee, maar uw bedrijf blijft zichtbaar groeien en bloeien.

Wist u dat er 562 m² bos nodig is om jaarlijks alleen al de adem van één volwassene te verwerken? Dat is een bosje van drie tennisvelden groot.
² Voor een bos van 5.000 euro of meer organiseren we zo'n teamdag zelfs gratis.

 

Ontvang onze nieuwsbrief
Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen.