Bos Plus Logo
Overheid
Overheid

BOS+ informeert, sensibiliseert, responsabiliseert en werkt samen met beleidsmakers en -uitvoerders in functie van behoud, uitbreiding en duurzaam beheer van bos in Vlaanderen en de wereld. Enerzijds werkt BOS+ projectmatig samen met heel wat overheden, lokaal en bovenlokaal, om samen doelstellingen op vlak van bos en natuur te helpen waarmaken. Anderzijds is BOS+ ook een beleidsorganisatie, die probeert om pers en beleidsmakers het belang van bos nog meer te doen inzien, en die praktische en haalbare oplossingen aanreikt voor de problemen die zich stellen voor het bos.

In zee met BOS+?

Wil je als (lokale) Vlaamse overheid ondersteuning van BOS+ om samen doelstellingen op vlak van bos en natuur te helpen waarmaken? Heb je zin om een project op te starten om meer (speel)bos en groen te realiseren in en rond je gemeente of stad? BOS+ biedt tal van mogelijke partnerschappen.

De lijst van gemeentes op wiens gronden we al bosplantacties financieel en logistiek is schier eindeloos. Langere, structurele samenwerkingen hebben of hadden we met de gemeente Halle in kader van het project Plan Boommarter, met de provincie Limburg en gemeente Hechtel-Eksel in kader van het project Spelen en ravotten in Limburgs groen, met de Vlaamse Overheid in het kader van verschillende educatieve projecten... 

Een unieke samenwerking hebben we al meer bijna 15 jaar met afvalintercommunale Limburg.net in kader van het CO2-bossenproject.

Neem ook zeker een kijkje op onze beleidspagina.

Lokaal beleid in de tropen

BOS+ wil in de nabije toekomst voor vertegenwoordigers van de overheidssector (politici en technici) én het middenveld een vormingstraject opstarten in het zuiden van Ecuador. Zij kunnen deelnemen aan workshops met tussentijdse begeleiding op maat over opmaak van strategieën en actieplannen m.b.t. beheer van natuurlijke vegetatie. De input van experten uit België naast exposés en workshops o.l.v. Ecuadoraanse experten zal hierbij ingeroepen worden.

Met de jaarlijkse Bosbarometer houdt de Werkgroep Beleid de vinger aan de pols van het Vlaamse bosbeleid. Aan de hand van een aantal meetbare indicatoren volgt ze de belangrijkste trends van de afgelopen jaren – bosbehoud: ontbossing en compensatie & bosuitbreiding – in detail op. Dit beleidshoogtepunt wordt steeds symbolisch gepresenteerd: in 2011 was het de Sint die in de nacht van 5 op 6 december naast het lijvige document ook een nieuw bos met zich mee bracht.

Lees hier de laatste bosbarometers.

BOS+ heeft heel wat expertise inzake bosaangelegenheden. Hier vind je een overzicht van de aangeboden spreekbeurten. Indien u over een specifiek onderwerp een spreekbeurt of lezing wenst, kan u steeds contact met ons opnemen. Dan bekijken wij wat we voor u kunnen doen. 

10miljoen-RGB-bos

BVC31

Ontvang onze nieuwsbrief
Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen.