Bos Plus Logo
NGO en Zuidpartner
NGO en Zuidpartner

BOS+ kijkt verder dan de Vlaamse bossen. Bij onze werking in het Zuiden zijn de lokale organisaties de kern van onze werking: zij doen het echte werk ter plaatse, kennen de lokale situatie het best en vormen een brug met lokale en nationale overheden. BOS+ is voornamelijk actief in drie landen in het Amazone-bekken: Bolivia, Ecuador en Peru.

Is jouw organisatie ook actief in de regio? Strijdt ook jouw NGO voor het duurzaam beheer van natuurlijke rijkdommen of voor meer bos in het Zuiden? Hier ontdek je alvast wat BOS+ doet en misschien kunnen we binnenkort natuurlijk samenwerken in de Tropen!

BOS+ in het Zuiden

BOS+ heeft een uitgebreid netwerk van lokale partners in Latijns-Amerika, samen ontwikkelen we tal van boeiende projecten. BOS+ zorgt ervoor dat de fondsen ter plaatse geraken en goed besteed worden. We beheren de projecten, leveren inhoudelijke ondersteuning en evalueren ter plaatse, maar zonder de lokale partners zouden we niet dezelfde resultaten kunnen boeken. Bij onze werking in het Zuiden ligt de focus op de mensen die voor hun overleving afhankelijk zijn van het bos en proberen we er op allerlei manieren voor te zorgen dat de voordelen van de natuurlijke hulpbronnen aan de lokale bevolking ten goede komen.

BOS+ brengt het tropisch bos ook naar Vlaanderen. Via allerlei educatieve projecten, campagnes en activiteiten willen we ook het Belgische publiek vertrouwd maken met de troeven die bos wereldwijd heeft en de uitdagingen die te wachten staan.

Hier vind je een alfabetische lijst van al onze partners in het Zuiden.

Hier vind je een alfabetische lijst van al onze Belgische partners met wie we projecten en acties uitwerken in het kader van ontwikkelingseducatie en sensibilisering

Ontvang onze nieuwsbrief
Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen.