Bos Plus Logo
Leerkracht
Leerkracht

BOS+ biedt leerkrachten en bos- en natuurgidsen een heleboel educatief materiaal, nuttige bosinformatie en concrete projecten om leerlingen (opnieuw) in contact te brengen met bos en natuur.

Belang van boseducatie

P1100549Voor steeds meer kinderen zijn bossen een nietvertrouwde omgeving: zelden gaan ze er nog ravotten, kampen bouwen of verstoppertje spelen. Nochtans zijn bossen een ideale speel- en leeromgeving. Zo blijken kinderen die vaak in bos en natuur spelen en leren zowel geestelijk als lichamelijk gezonder. Bovendien leren ze zo het bos kennen en ervan genieten, wat dé basisvoorwaarde is om er later, als volwassene, ook op een respectvolle manier mee om te gaan.

BOS+ heeft verschillende projecten die interessant zijn voor de leerkracht. Hieronder vind je een korte opsomming en links naar de projectpagina. Aarzel niet ons te contacteren voor meer info!

BOS+ ontwikkelde reeds heel wat educatief materiaal, kant en klaar aangeboden voor leerkrachten en gidsen. Uitgekeken op de jaarlijks terugkerende herfstbladerenverzameling? Klik dan verder voor nieuwe, leuke ideeën!

Uitleenbaar materiaal

Foto_6Wil je je les net dat extra geven? BOS+ heeft enkele interessante zaken die je kan uitlenen/huren voor in de klas:

Voor meer info over deze producten, klik door naar de uitleendienst op deze website.

Interessante sites

  • De Boom In!: dit project van BOS+, GREEN en Tetra Pak brengt klassen en privébosbeheerders met elkaar in contact en biedt een volledig uitgewekte leerlijn aan voor het lager onderwijs over bomen en bos.
  • Week van het Bos: nav deze campagne werd reeds heel wat educatief materiaal ontwikkeld. Neem een kijkje op www.weekvanhetbos.be

Afbeelding_Dwarsbomen

logo-enkel-site--definitief

Ontvang onze nieuwsbrief
Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen.