Bos Plus Logo
Bosliefhebber
Bosliefhebber

BOS+ verenigt bosliefhebbers die zich elk op hun manier inzetten als vrijwilliger, bestuurder, medewerker, of gewoon, door te genieten van het bos en het respectvol te behandelen...

We zetten zo veel mogelijk in het werk om andere bosliefhebbers de kans te geven om van bossen te genieten en om samen te streven naar meer en beter bos. En uiteraard willen we graag van ieder mens een bosliefhebber maken!

Film in het bos

Iedere zomer trekt BOS+ samen met de Gezinsbond en tal van lokale partners het bos in voor een heuse Film in het Bostournee. Een speciale belevenis, met de kinderen een film gaan bekijken op een open plek in het bos. Vooral omdat het 's avonds doorgaat: de vogels beginnen hun avondzang, de wind ruist door de bladeren, het wordt stilaan donker, ... Een heerlijke bosbelevenis voor jong en oud, een leuke avond in een uniek levend decor!
Meer info

Zin om het bos in te trekken? Hier vind je een overzichtje van uitgestippelde boswandelingen, een overzicht van websites met nuttige info over bossen die meer dan een bezoekje waard zijn, merkwaardige bomen...

Meer weten over bos?

Wil je meer weten over bossen? Neem dan zeker een kijkje in ons kenniscentrum. Het kenniscentrum is een "work in progress" maar in verschillende rubrieken kan je al heel wat informatie vinden. Verken bossen van over de hele wereld, ontdek wat BOS+ te bieden heeft op vlak van educatie, deze thema's en nog veel meer vind je ook in onze publicaties.

Boswinkel & uitleendienst

Steun ons en koop in de boswinkel je favoriete boshebbedingen, literatuur en educatief materiaal. Met de opbrengsten ondersteunen wij ons werking en planten we -wat anders- bossen aan. BOS+ heeft ook materiaal dat je kan ontlenen.

Om de twee jaar organiseert BOS+ i.s.m. CVN een bosweekend. Dit weekend voor bosliefhebbers biedt naast een traditionele boswandeling een ruime keuze uit een gevarieerd programma, zoals bijv.: beheerwerken in het bos, koken met bosproducten, schrijven over bos, ...

Het eerstvolgende Bosweekend zal doorgaan in het voorjaar 2015. Schrijf je nu in. Hou de kalender in de gaten, of nog makkelijker: abonneer je op onze nieuwsbrief en kom tijdig alle details te weten.

Ontvang onze nieuwsbrief
Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen.