Recept | Paardenbloemlimonade

donderdag 24 maart 2016 12:44

Dagen Zonder Vlees is bezig. BOS+ doet alvast mee. Je kan je nog steeds aansluiten bij het BOS+ team
Natuurkok Barbara Cremers stelde voor ons bosrecepten samen. Het laatste: paardenbloemlimonade.

Het is nog net te vroeg voor paardenbloemen, maar binnenkort staan ze weer massaal in weiden en bermen te bloeien. De volkse naam van de plant, "pisbloem", doet vermoeden dat je hem niet in de keuken kan gebruiken, maar schijn bedriegt...

Ingrediënten:

  • ongeveer 200 paardenbloempjes
  • 1 kg niet-geraffineerde rietsuiker (bio)
  • 1 liter water
  • 1 citroen

 

Werkwijze:

  1. Doe de paardenbloempjes, de suiker en de citroen in een ketel.
  2. Breng 1 liter water aan de kook met de waterkoker en voeg het bij de ingrediënten in de ketel.
  3. Breng het aan de kook tot alle suiker is opgelost.
  4. Zet het mengsel 24 uur weg.
  5. Zeef het en meng het met bruiswater.
  6. Als het wil bewaren: steriliseer dan flessen, breng het mengsel aan de kook en doe het in de gesteriliseerde flessen.

« Terug