Recept | Brandnetelpesto

dinsdag 08 maart 2016 10:06

Dagen Zonder Vlees is bezig. BOS+ doet alvast mee. Je kan je nog steeds aansluiten bij het BOS+ team
Natuurkok Barbara Cremers stelde voor ons bosrecepten samen. Het derde: brandnetelpesto.

Bijna komen de eerste frisse brandnetelscheuten boven de grond. Zorg ervoor dat je er als de kippen bij bent om van de lichtgroene topjes deze heerlijke pesto te maken.

 

Ingrediënten:

  • 2 handjes vol brandnetels (liefst enkel de kopjes en niet meer als de plant in het zaad staat)
  • 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 teentjes look
  • 100 ml goede olijfolie
  • 50 gr zonnebloempitten

Werkwijze:

  1. Pluk de brandnetels, was de blaadjes goed en doe ze in een blender.
  2. Voeg de kaas, gesnipperde look en pijnboompitten toe.
  3. Overgiet met olijfolie en laat de blender z’n werk doen.

 

Opties:

  • Probeer eens een ander soort kaas: ook zachtere varianten zijn lekker in de pesto.
  • Ook met nootjes of pitjes kan je variëren: van de klassieke pijnboompitten tot cashew- of walnoten, het kan allemaal. 

« Terug